‘Hippopotomonstrosesquippedaliofobie’ (+ video)

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ‘Hippopotomonstrosesquippedaliofobie’ (angst voor lange woorden), dat is de titel van het theaterprogramma dat Eric Koller zaterdag 19 september brengt in theater De Reehorst.

Koller wordt vergeleken met Mr. Bean en zijn voorstellingen zouden geïnspireerd zijn op Waardenberg en De Jong. Geen van deze vergelijkingen doen Koller recht. Koller is vooral Koller. Een eigen stijl, een eigen vorm, een eigen merk. Koller is niet maatschappijkritisch, hij is menskritisch. Het gaat bij hem niet om de grote lijnen, maar om de details. Onder begeleiding van Peter de Jong (Maxi van Mini) vervaagt Koller met ‘Hippo’ weer op cartooneske wijze de scheidslijn tussen tragiek en hilariteit. Er is geen ander lijf zo elastisch als dat van Koller en zijn mimiek is nu al legendarisch.

Eric Koller staat al sinds 1995 op het podium. Hij won toen het Groninger Studenten Cabaretfestival met zijn voorstelling ‘Lullig’. Daarna volgde de Wim Sonneveldprijs, het programma ‘Juichen’, ‘Geiten’, ‘Zooi’, ‘Rollercoaster’, ‘Bekijk ‘t’ en ‘Fool Koller’. Met ‘Hippopotomonstrosesquippedaliofobie’ (angst voor lange woorden) zal hij het eerste deel van het nieuwe seizoen in de theaters te zien zijn waarna in februari 2010 de try-outs van zijn allernieuwste show volgen.

De voorstelling in De Reehorst vangt om 20.15 uur aan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie