FC Jeugd start ondanks Ramadan uitstekend

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Zes punten uit twee wedstrijden is de vette oogst voor voetbalclub FC Jeugd in het nieuwe seizoen. De degradant uit de vierde klasse zette Roda'28 uit Winssen gemakkelijk met 4-1 aan de kant.

,,Ja, het gaat lekker. We hebben in mijn ogen, net als vorige week, erg goed gespeeld. De enige kanttekening die ik er bij wil maken, is dat we het veel eerder hadden moeten beslissen", vond trainer Henk Sanders.

FC Jeugd kwam na ruim tien minuten op voorsprong door Murat Sariusta. Tien minuten na rust was het Mohammed Azdad die de score uitbreidde naar 2-0. Spannend werd het daarna nog even doordat Anton van der Putten van Roda'28 tegen scoorde. Murat Sariusta en Murat Özkaya beslisten het duel daarna ruim in het voordeel van de thuisploeg.

Zoals bijna elk seizoen krijgt FC Jeugd veel kansen. De effectiviteit ontbreekt echter wel eens. Sanders: ,,Ik wil spelers er op blijven wijzen dat ze effectiever moeten worden. Daarin hebben we al progressie geboekt. We voetballen in een hoog tempo. Liefst met veel man op de helft van de tegenstander. Na twee wedstrijden ben ik dik tevreden over de prestaties van dit FC Jeugd", meent de trainer.