Koog Zaandijk maatje te groot voor DVO

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - DVO’s eerste thuiswedstrijd bleek een partij die al snel gespeeld was. Al binnen een kwartier had de landskampioen de zaak beklonken. Koog Zaandijk was superieur, te goed voor DVO. 14-24 was het besluit.

,,Wij moesten een goede dag hebben en zij een hele slechte, dan hadden we een kans gehad", aldus trainer Jacko Vermeer.

Maar dit was niet het geval. In de eerste wedstrijd op het nieuwe Bennekomse gras konden de DVO’ers enkele minuten meekomen. Tot 3-4 bleven ze dichtbij hun opponent, maar toen kwamen de korfballers uit Koog aan de Zaan pas op dreef. Een gat van vier punten werd geslagen. Tegen deze gerenommeerde club stond de thuisploeg met lege handen, niet bij machten nog dichterbij te komen. Bij een stand van 10-16 werd de thee geserveerd.

De tweede helft werd aan beide kanten minder gepresteerd, het gaatje was geslagen.Voor de bezoekers was het alleen nog maar een kwestie van uitspelen.

Toch twee lichtpuntjes voor DVO; de geblesseerden Arjen van Egdom en Kelly van Aalten betraden eind tweede helft het veld weer. De hoofdtrainer is blij dat ze weer meespeelden: ,,Al was het spel nog niet optimaal, ze zijn weer op de weg terug.”

Jacko Vermeer toonde zich niet verrast door het slechte resultaat. ,,Je weet dat Koog Zaandijk veel meer kwaliteit heeft en dat het een moeilijke wedstrijd wordt. We kunnen wel veel willen, maar vorig seizoen zijn we met de hakken over de sloot in de Hoofdklasse gebleven. Dan moet je reëel zijn en beseffen dat je in de onderste helft van het klassement thuishoort. Als we de kans krijgen moeten we zien te winnen. DVO moet opboksen tegen Koog Zaandijk en Nic./Alfa College. Op dit moment maken we nog weinig kans.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie