Van den Brink Harskamp wil finishen in Le Dakar 2010

14 september 2009 om 00:00 Nieuws

In de Heavy Lift Terminal van Mammoet in Schiedam werd zaterdag de clubdag van Mammoet gehouden. De ruim 3500 bezoekers waren naast de demonstraties van kraanwagens en ander materieel ook getuigen van de presentatie van het rallyteam. Presentator Frank Verhoeven verzorgde een duidelijke introductie van het team en de plannen voor 2010. Mammoet-directeur Jan van Seumeren jr keek het geheel glunderend aan. ,,Wij zijn zeer tevreden met de deze overeenkomst en hopen dat Martin opnieuw een opvallende rol kan spelen in de Dakar Rally,’’ zo vertelde de directeur, wiens vader eigenaar is van FC Utrecht.

HARSKAMP - Van den Brink Rally Sport trekt in januari de woestijn in. In Zuid-Amerika wacht de Dakar Rally 2010. Het rallyteam van Martin van den Brink werd zaterdag aan de pers gepresenteerd. ,,We gaan naar de Dakar Rally om de finish te halen,’’ zo vertelde Van den Brink.

door Berry Kamphorst

De 39-jarige Martin van den Brink begint aan zijn tweede optreden in de fameuze Dakar Rally. ,,Net als vorig jaar is het doel voor ons om de finish te halen. Als we niet uitvallen en de truck blijft goed dan moeten we ons zeker richten op een plaatsje in de top tien.’’ Begin dit jaar verbaasde debutant Van den Brink vriend en vijand met zijn optreden. De twaalfde plaats was boven verwachting, maar er had meer ingezeten. ,,We hebben een paar etappes laten zien met de besten mee te kunnen. We stonden zelfs even zesde algemeen. Dat heeft veel vertrouwen gegeven. Door domme pech moesten we een hoge eindklassering laten varen.’’

Voor de komende Dakar Rally doet Van den Brink opnieuw een beroep op de technische steun van GINAF Rally Service. ,,We hebben een goed team met Arjan Veenvliet en Martien Hol. daarnaast zal Erwin Lagerweij meegaan als monteur. Erwin gaat mee in een assistentievoertuig van GINAF Rally Service. Wij zijn blij met de steun van GRS. Zij zijn belangrijk voor ons om te kunnen presteren.’’

Trouw gebleven

In Schiedam liet Van den Brink ook zien en horen blij te zijn met de steun van de nieuwe hoofdsponsor. ,,In de eerste plaats ben ik vooral heel blij dat al onze sponsors van afgelopen jaar het team trouw zijn gebleven. Onder aanvoering van Avema blijven alle regionale en lokale bedrijven, ondanks de economische recessie, aan ons team verbonden. Door het vertrouwen dat de nieuwe hoofdsponsor Mammoet in ons heeft werd het mogelijk om in de komende Dakar Rally van start te gaan. Ik ben heel blij met de steun van Mammoet,’’ aldus een zichtbaar dankbare Van den Brink.

In de komende editie van de monsterrally in Zuid-Amerika heeft Van den Brink twee andere co-piloten in de cabine. Zowel navigator Peter Stijkel als monteur Erwin Lagerweij nemen geen plaats in de truck. ,,Peter Stijkel geeft dit jaar zijn zakelijke activiteiten voorrang. Erwin wordt onze extra monteur. Ik heb veel vertrouwen in de samenwerking met Arjan Veenvliet en Martien Hol.’’ Naast deze teamleden heeft het team uit Harskamp ook nog de steun van Peter Verburg, Marten Jansen en Steven van de Craats. Zij zorgen onder andere voor alle algemene zaken, de communicatie en de groepsreizen. ,,Zij nemen heel veel werk uit handen en dat is echt fantastisch,’’ aldus Martin van den Brink.

‘Zekerheid’

Harskamper Martien Hol heeft twee keer meegedaan aan Le Dakar. Als monteur in de truck van Rob Vink slaagde hij er niet in om het felbegeerde Dakar-beeldje te behalen. Vink moest twee keer vroegtijdig de rally verlaten. ,,Wij willen echt voor zekerheid kiezen,’’ zegt Van den Brink. ,,Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om de finish te halen. De rally telt dit jaar meer etappes met zand en duinen, dus dat zou in ons voordeel moeten zijn.’’

De komende maanden wordt de GINAF-rallytruck optimaal geprepareerd om als nieuw in Buenos Aires aan het vertrek te verschijnen.

In november volgt er nog een teampresentatie. Van den Brink zal zich dan dichter bij huis aan de fans en relaties presenteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie