Positieve reacties op ‘a Mano’

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

De vraag is wel of het handig is om de ambachtsbeurs op een vrijdag te houden. Op een zaterdag waren er waarschijnlijk veel meer mensen gekomen. Nu viel dat toch wel een beetje tegen, zo vonden ook veel standhouders. Laura Kwak begrijpt die reacties. Alleen was het voor haar alleen mogelijk de ambachtsbeurs op een vrijdag bij de Lunterse Boer te houden. ,,Dat is de reden dat de eerste editie op een vrijdag was.”

‘Leuk opgezet, ambachtsbeurs verdient vervolg’ LUNTEREN - De reacties op ‘a Mano’ de ambachtsbeurs op het parkeerterrein van de Lunterse Boer waren positief. ‘Zeer de moeite waard’, schreef iemand in het gastenboek. ‘Op naar de volgende keer’, ‘Goed initiatief, doorgaan’, ‘Leuk, de vraag is op zaterdag’ en ‘Doorgaan, leuk opgezet, het verdient een vervolg’ waren andere reacties, waarover initiatiefneemster Laura Kwak heel tevreden was.

door Jan de Boer

Zaterdag

Het is volgens de in Lunteren wonende Laura Kwak best mogelijk dat de beurs volgend jaar op een zaterdag wordt gehouden. ,,Of op een zondag”. Kwak kwam op het idee van een ambachtbeurs, omdat zij wat meer publiciteit wilde voor haar eigen bedrijf Marjolin Goudsmid aan de Lunterseweg 65. ,,Zelf ben ik goudsmid. Ik heb atelier aan huis en ben geopend op afspraak.”

Mensen, die opgevoed zijn met een juwelier, weten niet wat een goudsmid kan, meent Laura Kwak. ,,Ik wil graag begrip creëren voor ambachtelijke kunst. Ik maak alles met de hand, kan alles op bestelling maken, meedenken met mensen. Vanuit dat idee moet je daar wat mee. Er zijn veel meer kunstenaars die daar mee zitten. Want er zijn veel meer beroepen, die iets met de hand maken.”

Laura Kwak had zelf ook een stand, maar het werk daar werd door iemand anders gedemonstreerd. ,,De basis van de beurs is dat de mensen het proces voorafgaand aan het eindproduct zien.” Als het aan Kwak ligt, gaat zij met de beurs door. ,,Ik wil eerst wel de evaluatie van de exposanten afwachten. Als zij positief zijn, zal de beurs vaker georganiseerd worden.”

Geurt van de Bosch uit Veenendaal stond op de beurs met producten van lood, zink en koper als bloembakken en waterbakken. Ook maakt hij speciale waterafvoerpunten en vijverstukken. ,,Allemaal handwerk,” zegt Jan de Jong namens de op dat moment niet aanwezige Van de Bosch. ,,Geurt heeft een installatiebedrijf en deze spullen maakt hij in de avonduren. Er is wel belangstelling. Een man kwam vanavond terug met zijn vrouw.”

Jeanette Jansen, ook uit Veenendaal, toonde haar bronzen beelden, vooral van dieren. ,,Een klein gedeelte van wat ik maak, staat op de beurs. In een fotoboek kun je alles zien. De beelden maak ik beroepsmatig. Minimaal veertig uur per week ben ik er mee bezig. Dieren zijn een goede inspiratiebron voor mij.” De Edese Ria van der Linden had een stand met zeefdrukken. Haar dochtertje Jos deed voor hoe dat in zijn werk gaat. ,,De verf maak ik zelf,” aldus Ria, die ook bedrukte kleding in de aanbieding heeft. ,,De kleding koop ik en daarna bedruk ik dat. Je kunt alle textiel bedrukken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie