Edenaren gaan boekje te buiten in Wageningen

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE / WAGENINGEN - Tot vier keer toe had de politie in Wageningen dit weekend te maken met Edenaren die zich niet aan de regels hielden. Belediging, diefstal, geweld en alcohol waren hierbij aan de orde.

Een 21-jarige Edenaar is vrijdagochtend door de politie in Wageningen aangehouden nadat hij beledigende opmerkingen zou hebben gemaakt naar de agenten. De politie reed rond 07.40 uur over het Plantsoen in Wageningen toen ze de Edenaar zagen rijden op een bromfiets zonder kentekenplaat. Toen de agenten hem hierop aanspraken en hem mededeelde dat hij een boete zou krijgen werd de jongen boos. Hierbij zou hij beledigende opmerkingen hebben gemaakt in de richting van de politie. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Koper

De politie heeft zaterdagavond twee mannen (van 17 jaar uit Wageningen en 28 jaar uit Ede) aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht koper te hebben gestolen bij een bouwterrein aan de Haarweg.

Een getuige meldde rond 20.40 uur dat er twee mannen op een bouwterrein zouden lopen en koper zouden hebben weggenomen. Het duo zou vervolgens zijn weg gereden in een auto. Na kort onderzoek stuitte de politie op het tweetal nabij de van Uvenweg. Beiden werd hierop aangehouden wegens de diefstal.

Alcohol

Een 28-jarige automobilist uit Ede is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijt geraakt wegens het rijden met te veel alcohol op de Mansholtlaan. De politie zag rond 03.50 uur dat de bestuurder slingerde over de Mansholtlaan. Na alcohol controle op straat bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau wees onderzoek op het ademanalyse apparaat uit dat de Edenaar met een promillage van 1.90 achter het stuur had gezeten. Hierop werd het rijbewijs van de Edenaar ingenomen. Justitie beslist over de straf van de man.

Geslagen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige Edenaar aangehouden op de Bevrijdingsstraat. De Edenaar zou kort daarvoor een medewerkster van een horecagelegenheid hebben geslagen in het gezicht.

Een getuige meldde rond 04.50 uur bij de politie dat er onenigheid zou zijn op de Bevrijdingstraat in een horecagelegenheid. Ter plaatse bleek dat een 17-jarige horecamedewerkster uit Wageningen aangifte wilde doen van mishandeling tegen de Edenaar. De Edenaar zou tot twee keer toe de horecagelegenheid zijn uitgezet. De laatste keer zou hij de Wageningese hierbij in haar gezicht hebben geslagen. De Edenaar werd hierop aangehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie