Edwin Angenent nieuw bij BIT

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

Op Edwin Angenent na is het eerste team van BIT.NL hetzelfde gebleven. Ook dit seizoen spelen Maarten Loeve, Rogier Kessel, Bert Nap en Vincent Spiering voor BIT.NL. Frank du Bois is gebleven als trainer. Twee jaar geleden speelde Angenent in Tiel. ,,Ik ben daar gestopt omdat mijn zus in die periode is overleden en ik meer tijd aan mijn familie wilde besteden. Ook stopte ik omdat ik graag in een team wil spelen dat de potentie heeft om naar de derde of tweede divisie door te groeien. Dat lukte in Tiel niet.”

Tafeltennissers willen naar derde divisie EDE - Edwin Angenent is de nieuwkomer dit seizoen bij de tafeltennissers van BIT.NL. De 43-jarige Wageninger doet in het eerste deel van de competitie niet aan alle wedstrijden mee bij de club, die ook met een bedrijfscompetitie is gestart. Eerst is bij BIT.NL het streven om in de hoofdklasse te blijven. Daarna wil BIT.NL met gebruik van de diensten van Edwin Angenent de derde divisie bereiken. Zaterdag wacht de eerste wedstrijd tegen GTTC Giesbeek.

door Jan de Boer

Shot, De Veluwe, Valkenswaard en Rhenus waren andere clubs waarvoor Angenent uitkwam. In het seizoen 1986/1987 werd hij bij de senioren landskampioen. De Wageninger is weer met tafeltennis begonnen, omdat hij het spelletje miste. ,,Op de site zag ik dat BIT.NL iemand zocht om de volgende stap te maken. Dat leek mij wel leuk. We zijn in gesprek gegaan. Ik heb voor BIT.NL gekozen, omdat zij heel goed met de jeugd bezig zijn. Daar voel ik mij goed bij.”

Eén van de taken van Edwin Angenent wordt om de jongeren te begeleiden. ,,Ik heb natuurlijk een hoop tafeltenniservaring. En kan daarin een rol spelen, als coach en als speler.” Om een goede stap naar boven te zetten is het voor BIT.NL noodzakelijk een figuur als Edwin Angenent te hebben, vindt ook Frank du Bois. ,,Je blijft er nu een beetje tegen aan hikken. Zelfstandig kunnen onze spelers, die stap nog net niet maken.”

Bert Nap en Vincent Spiering hebben volgens Du Bois niet echt meer de ambitie om derde divisie te gaan spelen. ,,En wil je de andere jongens tevreden en hier houden dan moet je wat doen. De ambitie bij ons is de derde divisie, ja. De afgelopen jaren hebben wij heel veel aandacht besteed aan de jeugd. We willen gewoon de volgende stap maken.”

Zo lang als hij het leuk vindt, wil Edwin Angenent doorgaan met tafeltennis. ,,Ik ga er wel van uit dat ik de hoofdklasse nog makkelijk aan kan.” Het eerste halfjaar is bij BIT.NL de doelstelling om niet te degraderen. ,,Edwin zal dan drie, vier keer meespelen om in de hoofdklasse te blijven. In het tweede halfjaar gaan we naar boven kijken”, zegt Frank du Bois.

Angenent komt niet voor één jaartje naar Ede. ,,Mijn eerste indruk is goed. BIT.NL is een leuke club, waar goed vanuit de jeugd wordt gewerkt. Alle ingrediënten, die ik zoek binnen een club, zijn bij BIT.NL aanwezig. Ik voel mij hier thuis. Dat vind ik belangrijk. Ik ga er wel vanuit, dat ik hier langer blijf. Dat is wel mijn intentie.”

Voor de BIT.NL/Ede Stad bedrijfscompetitie hebben zich zeven bedrijven opgegeven, zegt Emiel Krijt. ,,We hebben een poule van zeven teams. Dat is voor een start goed. Aankomende donderdagavond beginnen we daarmee. Alle teams spelen één keer ‘uit’ en één keer ‘thuis’.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie