Edesche Boys beleeft ouderwets middagje 'Arnhem'

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Edesche Boys en een uitwedstrijd in Arnhem. Het blijft een apart verhaal. Een dergelijke duel staat altijd garant voor het nodige spektakel, zowel in als buiten het veld. In de ontmoeting tegen MASV was het weer raak voor de Edenaren. De 3-3 eindstand was meer bijzaak na een aparte middag.

Na een goede eerste helft stond Edesche Boys toch op een 1-1 gelijke stand. Dave Pol had met een mooie vrije trap voor 0-1 gezorgd. Aan de andere kant was het uitblinker Danny Hessing met de gelijkmaker net voor rust. Na de thee maakte Stefan Jansen er al snel 1-2 voor Edesche Boys. Aanvoerder Michel Gieben sleepte MASV weer naast Edesche Boys toen het 'vuurwerk' begon.

,,Er werd voor onze dug-out een overtreding gemaakt. Ik voelde aan dat er een vijandelijke sfeer in de lucht hing en vertelde mijn spelers dat ze moesten kalmeren. De verzorger van MASV vond dat het allemaal mijn schuld was. De grensrechter van MASV reageerde daarop door de vlaggenstok tegen mijn wang te slaan. Van binnen bloedde het. De scheidsrechter besloot om het duel stil te leggen. Het is te gek dat dit gebeurt", vertelde trainer Etienne Jansen. Dennis Langius kopte de Edenaren nog op voorsprong, die in de slotfase door Danny Hessing ongedaan werd gemaakt: 3-3.