FC Jeugd kruipt door 't oog van de naald

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Door zelf van CHRC te winnen en door het puntverlies van concurrent RVW heeft FC Jeugd de koppositie in de 5e klasse E nu alleen in handen. Maar zoals de uitslag al doet vermoeden, gemakkelijk was het geenszins voor de Edenaren. De mannen van trainer Henk Sanders hebben een uiterste krachtsinspanning moeten leveren om CHRC uiteindelijk over de knie te kunnen leggen. In een levendige wedstrijd was eenieder het na afloop wel eens met de stelling, dat de ploeg die daar het meeste recht op had ook daadwerkelijk de drie punten mocht bijschrijven. Maar Sanders was de eerste die na afloop toegaf dat het moeizaam was. ,,Wij hadden voor rust de wedstrijd al moeten beslissen, maar als je blijft volharden in het missen van kansen, dan weet je dat je het jezelf moeilijk maakt."

door Dick Martens

In eerste instantie leek er voor de bezoekers uit Ede ook geen vuiltje aan de lucht. Zij bepaalden het tempo en tikten op het middenveld soepel het balletje rond. CHRC stond erbij en keek er naar. ,,In de eerste helft stond het bij ons niet goed", legt CHRC-trainer Marcel Polman uit. ,,Je maakt bepaalde afspraken met elkaar en als je die niet nakomt, dan loop je tegen een ploeg als FC Jeugd constant achter de feiten aan."

Toch moest er door beide trainers vanaf de zijlijn veel worden gecorrigeerd, omdat het bij beide ploegen niet geweldig marcheerde. FC Jeugd had echter de zaakjes wat eerder onder controle. CHRC bleef nog zoekende en moest te vaak corrigeren door middel van (te) harde overtredingen. En nadat Remco Pollmann een dergelijke overtreding al met geel moest bekopen, leverde de volgende vrije trap FC Jeugd de op dat moment verdiende voorsprong op. De slimme Kemal Kandemir zag dat CHRC-doelman Hosmus zijn muur verkeerd had neergezet en verschalkte de doelman vervolgens met een listig schot.

Toch was het diezelfde Hosmus die zijn ploeg met een tweetal weergaloze reflexen in de wedstrijd hield. En in plaats van drie of vier nul voor FC Jeugd, stond het nog 'maar' 0-1 bij rust.

Kansen

Ondanks de wissels aan CHRC - zijde bleef FC Jeugd de betere ploeg. Op het middenveld heersten Ali Özturk en Kemal Kandemir, maar de spitsen Murat Ozkaya en Recep Okumus weigerden vooralsnog gebruik te maken van de acties van de middenveldstrategen.

Maar eigenlijk was het toch wachten op de 1-2 en het was Muriat Sariusta die daar na 65 minuten dan ook voor zorgde. Ongehinderd slalomde hij langs de hulpeloos toekijkende CHRC verdedigers en nu was ook Hosmus kansloos op de venijnige afronding. 'Kat in het bakkie' dacht alles wat FC Jeugd een warm hart toedraagt.

Maar de Edese balkunstenaars hadden buiten het Renkums kwartiertje gerekend. Nadat Dennis van Aggelen voor de aansluitingstreffer had gezorgd, rook de Oranje Blauwe formatie van Polman dat er misschien meer in zat. De ruggen werden gerecht, de nodige risico's genomen en FC Jeugd kreeg het lastig. Zij weigerden wederom zelf de beslissing te forceren en kropen een paar keer door het oog van de naald bij pogingen van Castellana en doelpuntenmaker van Aggelen.

Opluchting

De opluchting was dan ook in Ede hoorbaar toen de warrig leidende scheidsrechter Guelen voor het laatst op zijn fluitje blies. ,,Wij hebben natuurlijk fantastische voetballers", aldus trainer Sanders na afloop. ,,We creëren enorm veel kansen, maar je moet er af en toe ook eens een binnen schieten.Maar ondanks dat we het in de slotfase moeilijk kregen is de overwinning dik verdiend. Ik heb mijn spelers vooraf gezegd, dat dit een cruciale wedstrijd is. CHRC en buurman RVW schat ik hoog in en ik heb bij beide ploegen het gevoel, dat zij hoog gaan eindigen. Dus dit zijn drie erg belangrijke punten voor ons."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie