Advendo houdt punt over aan hectisch duel tegen Lelystad'67

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Veel hectiek in de slotfase tussen Advendo'57 en Lelystad. Bij een 1-1 tussenstand kreeg Lelystad in de ogen van Advendo een onterechte strafschop. Doelman Michael van Ruiswijk stopt de pingel. Arbiter A.J. Huisman oordeelde dat er te vroeg was ingelopen. Marc Raaymakers maakte vervolgens geen fout: 1-2.

Doelman Van Ruiswijk, die bij het eerste Lelystad doelpunt de mist was ingegaan, schoot uit frustratie de bal weg, en raakte onbewust de arbiter. Die had maar één straf: rood. Met de net ingevallen spits Jarco van den Dikkenberg nu als doelman, kwam de thuisploeg met tien man langszij. Bernard van Vliet, ook al invaller, scoorde 2-2.

Omdat Jarco van den Dikkenberg bij een redding zich blesseerde, moest het keeperstenue opnieuw verwisseld worden. Broer Henry hield het doel in het restant schoon. Daarmee bleef het 2-2. Een stand waar Advendo achteraf blij mee was, maar dat halverwege niet was geweest.

Want in het eerste bedrijf had de ploeg van Henry Kalk het beste van het spel gehad. Dat werd vertaald in slechts een doelpunt net voor rust. Jaap van Doorn stuitte na een voorzet van Martijn van den Dikkenberg op de Lelystad doelman. De rebound werd met de hak binnen gewerkt. Na een klein uur spelen bracht Abdullah Ziyech de stand op gelijke hoogte.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie