Blauw Geel voelt zich 'genaaid'.

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De geschiedenis herhaalde zich in het duel tussen ASV Dronten en Blauw Geel'55. Bij een 0-3 voorsprong van de Edenaren moest bij Blauw Geel Jeroen Berkhof met een tweede gele kaart vertrekken. Dat gebeurde vorige seizoen ook bij die stand tegen Advendo'57. Toen was het Robbin Beukhof. Werd het in Ederveen 4-3, in Dronten werd het 5-3 voor de thuisclub.

"We zijn genaaid", zo vond men bij Blauw Geel. Er leek bij een 0-3 voorsprong niets aan de hand te zijn. De ontmoeting uitspelen en drie punten mee naar huis nemen, zo leek het devies bij de Blauwgelers. Alles werd anders toen Jeroen Berkhof wegens vasthouden, iets wat alleen de scheidsrechter leek te hebben gezien, eerder dan gepland de kleedcabines kon opzoeken. De toegekende strafschop werd verzilverd door Wesley de Klein: 1-3.

Met tien man wist Blauw Geel het kopje er niet bij te houden. ASV Dronten probeerde uit alle macht iets aan de achterstand te doen. Bij een 2-3 tussenstand verzuimde Blauw Geel in de personen van Jorik van Ruiswijk, Berry van den Brandhof en Danny Burgerhoudt dotten van kansen te verzilveren. 2-4 werd het niet. Dronten kwam gelijk, scoorde in de blessuretijd nog twee keer en pakte met 5-3 de volle buit.

Doelpunten: Mark van de Weerd 0-1; Dick Hoefakker 0-2; Simon Kooiman 0-3; Wesley de Klein 1-3; Bart van de Voort 2-3; Naussad Hassan Abdullah 3-3; Fabian Omanette 4-3; Naussad Hassan Abdullah 5-3.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie