DTS'35 schrijft geschiedenis

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,We schrijven vandaag geschiedenis. Voor het eerst in het bestaan staat DTS bovenaan in de eerste klasse'', wist een trotse en ook grieperige Eric Speelziek te melden. ,,Na de 3-1 zege op VVOG hebben wij zeven punten. Op basis van doelsaldo blijven we DETO net voor.''

In de eerste drie kwartier waren het de Harderwijkers die wat makkelijker voetbalden. Toch was het DTS wat op voorsprong kwam. Na een corner van Yoram Pesulima, kwam na een inzet van Hein Boekhorst de bal bij Fabian Maaskamp terecht, die de 1-0 aantekende.

De terechte 1-1 was een misverstand tussen Dino Hasimbegovic en Jeroen van Schoonhoven. Thomas Vosselbelt profiteerde van de fout van de DTS doelman.

,,Omdat we centraal op het middenveld nog wat zoeken met de middenvelder naast Paul Frenken, zijn we na rust 4-3-3 gaan spelen. Toen liep het beter'', had Speelziek gezien. De trainer kende met Mark Drijvers ook een gouden wissel. De invaller voor Remco Speelziek tekende de 2-1 en 3-1 aan. Daarna moest hij met een enkelblessure weer van het veld. Ook Fabian Maaskamp moest dat vroegtijdig na twee gele kaarten.

De stand veranderde niet meer. ,,Met vijf spelers van 21 jaar of jonger in de basis staan we eerste. Een topprestatie'', jubelde Speelziek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie