Henk van Essen weer het goudhaantje

18 september 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - In de vorige thuiswedstrijd tegen Volendam kreeg Henk van Essen nog ' het verwijt' bij een 3-0 stand een paar mooie kansen om zeep te hebben geholpen. ,,Ik maak nooit het vierde of vijfde doelpunt, maar wel de beslissende'', dolde Van Essen toen. De 27-jarige Renswoudenaar hield woord. Want met een assist en een doelpunt had de spits een groot aandeel in de 2-1 zege op SDC Putten.

Waar het afgelopen week tegen IJsselmeervogels nog te weinig kreeg, mocht Bennekom dit keer de handen dicht knijpen met de drie punten. ,,Het was slap van onze kant. We zaten niet de wedstrijd. Er werd ook te weinig bewogen. Ook ikzelf zat vast'', toonde Van Essen zelfkritiek.

De eerste drie kwartier waren slaapverwekkend. Behoudens een tweetal kansen in de beginfase van Lennart van de Peppel en Martin van Eck, kon Bennekom weinig klaar maken. Het povere SDCP kon daar weinig tegenover stellen. Buiten wat dreiging met vrije trappen van Marchel Kamphuis kwam men niet. Ook werd niet geprofiteerd van een misser van doelman Danny Lücke.

De eerste tien minuten na de pauze leken desastreus af te lopen voor de thuisploeg. Eerst passeerde Harry Hamstra een paar Bennekommers om de 0-1 binnen te schieten. Vervolgens raakte de net ingevallen Vincent Zuiderwijk geblesseerd. En even later kon Tom Verhaar na twee domme gele kaarten vertrekken. Daar tussendoor was ook Arnaud Weideman nog ontsnapt aan rood, en lieten Juan David Marulanda Ruiz, Lopes Dinis Magalhaes en Wilbert Scheenstra grote kansen onbenut.

Wakker

,,We hadden het toen wel heel moeilijk'', beaamde Van Essen. ,,Die rode kaart maakte ons wakker. Ineens was er strijd. En direct was het 1-1. Michel van der Sommen stuurde mij de ruimte in. Mijn voorzet was precies tussen de keeper en de verdediger. Daardoor kon Lennart van de Peppel de bal binnen schieten.''

Nadat ex Lunteraan Magalhaes opnieuw een kans had verprutst, kwam Bennekom op voorsprong. Mark van Steenbergen, die zeer sterk inviel voor Zuiderwijk, stond aan de basis. ,,Mark veroverde de bal. Hij speelde mij aan en nu ging hij de ruimte in. Zijn voorzet was precies zoals die van mij bij de gelijkmaker: tussen de keeper en verdediger. Met mijn binnenkant voet kon ik binnen schieten. Een heerlijk gevoel'', omschreef Van Essen de 2-1.

Hoewel het na missers van Mamadou Kaba en Lücke nog even billen knijpen was, hield Bennekom stand. Dat in de slotfase nog een doelpunt van invaller Wouter Meijs ten onrechte werd afgekeurd, was niet echt meer van belang. Meijs was voor Van Essen in het veld gekomen. ,,Ik had wat last van mijn lies. Na al het blessureleed van vorig jaar, wilde ik geen risico nemen.''

Dat was bij Sparta Nijkerk. Maar na een jaar is Van Essen weer terug op het oude nest. ,,Daar ben ik blij mee. Bennekom is een leuke club, met ook een hele leuke spelersgroep. Als wij strijd leveren kunnen we het elke ploeg lastig maken. Doen we dat niet, dan kunnen we van iedereen verliezen. Vandaag had het kunnen gebeuren. Maar het geluk was deze keer aan onze kant.''

Met dank aan het 'goudhaantje'

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie