Hockeysters Ede verrassen Upward in eigen huis

20 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Vooraf golden de hockeysters van Upward als de grote favoriet in het treffen met promovendus Ede. De blijdschap bij trainer Jan Cees Noordijk en zijn team was daarom groot toen het team na zeventig minuten met een 3-1 zege het Arnhemse veld afstapte. ,,Wij zijn de nieuwkomers in de eerste klasse, Upward dacht deze wedstrijd te winnen."

De Arnhemse ploeg startte overigens wel sterk. In een hoog tempo werd Ede bespeeld. De ploeg liet dat in opdracht van Noordijk over zich heen komen en speelde bewust op de counter. Dat pakte goed uit, want bij de eerste de beste tegenstoot zorgde Herma Meerdink voor 0-1. Lang kon Ede van die voorsprong niet genieten want een minuut later had Upward de gelijkmaker in het Edese doel liggen.

Toch kreeg Ede steeds meer grip op het spel van Upward. Dat resulteerde in de 23'ste minuut in een strafcorner die door Mariska Krul werd benut. Met die stand op zak gingen de bezoeksters uit Ede rusten.

Edes feestje in Arnhem

Upward ging er na de pauze vol in. Noordijk: ,,Het tempo lag hoog en de ploeg kreeg twee dotten van kansen. Maar uit een counter sloegen wij opnieuw toe." Kim Kwant zorgde voor het derde Edese feestje in Arnhem deze zondagmiddag.

Met nog een goede 17 minuten te spelen gooide de Arnhemse ploeg alles in de aanval. Het leidde wel tot de nodige kansen, maar niet tot doelpunten.

Noordijk was zéér tevreden over zijn team. ,,Twee wedstrijden, zes punten. Beter kan het niet. Onze behouden tactiek werkte goed. Wij wachten onze kansen rustig af."