Valse start DES Lunteren

20 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het eerste tiental van DES is de competitie begonnen met een zeer hoog uitgevallen nederlaag van 17-3 tegen kampioenskandidaat VBI Huissen.

De eerste 'nul' was binnen twee uur van Richard Cousijnsen tegen oud DES speler Peter Hoogteyling. Hermen Kroesbergen moest hierna zijn meerdere erkennen in de sterke Huissenaar Gerard Jansen. Aldert van Eck zorgde voor het lichtpuntje door DES trainer Johan Krajenbrink op remise te houden.

Vervolgens waren er weer drie nederlagen. Daniël Merkus verloor op de klok van Pim Meurs. Arjen Timmer moest in het eindspel de punten inleveren tegen de Nederlandse kampioen Alexander Baljakin. Henk Klarenbeek ging onverwacht aan bord 1 ten onder aan Jasper Lemmen.

Marcel Monteba en Ronald van de Beek behaalden beiden een nette remise tegen Joost Hendriksen en Geert van Aalten. De laatste twee partijen van Erwin van Hierden en teamleider Evert van de Pol gingen na zes uur spelen verloren tegen Fred de Koning en Guntis Valneris.

Al met al eindigde het duel in een 17-3 nederlaag voor de Lunteranen.

DES 2 wint eerste wedstrijd

LUNTEREN - Het tweede tiental van DES is de competitie verrassend begonnen. Tegen het sterkere geachte GDC uit Gorinchem werd met 11-9 gewonnen.

De winstpartijen van Matthias de Kruijf tegen Theo Voorspuij en van Jacco tegen P.Sterk gaven DES al snel een voorsprong. Toch werd het weer spannend door twee nederlagen onderin van Jaap van Hierden sr en Arwin Lammers.

Henk Timmer zorgde voor de eerste twee punten voor de reserves van DES in de landelijke eerste klasse door in het eindspel A.de. Swart te verslaan. De vijf remises waren van Edwin Loozen aan bord 1, Harmjan Lammers tegen T.de. Swart, Arno, Henri en nieuweling Wim Lammers.

DES 3 nipt onderuit

LUNTEREN - Het derde tiental van DES Lunteren moest het zaterdagmiddag opnemen tegen het vierde tiental van VBI Huissen. De wedstrijd begon met een te snelle nederlaag van Melanie Voskuil tegen een oude bekende Tessa Aleven. Melanie liep in een damzetje en dat betekende 2-0.

De nieuweling Jan Heij speelde fraai remise in zijn eerste landelijke partij tegen Luca Wissink. Jaap Heij kwam tegen de ouwe rot Jo ten Westeneind met een snelle remise nog goed weg. Henk Jongbloed is in vorm en won overtuigend van Richard van Kempen. Gerwin Schimmel nam met remise genoegen tegen Dylian van Sommeren.

Bij de 5-5 tussenstand volgden twee remises van Michel Hendriksen tegen Lisa Aleven en Berrian tegen Jan Bouwmeester. De nederlagen van Wijnand Voskuil tegen Alex Mathijsen en Dennis tegen Lotte Aleven brachten de beslissing in het voordeel van Huissen. Jan Bos ging door en zag zijn winstdrift worden beloond tegen de ouwe nestor Bart Leijser. Eindstand: 11-9.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie