Boekenlegger en krant op Internationale Dag Palliatieve Zorg

22 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Nederland sluit zich dit jaar voor de vijfde keer aan bij de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) op zaterdag 10 oktober. Ook deze regio doet moe. In de palliatieve zorg zijn meer dan vijftienduizend zorg- en hulpverleners actief. Velen van hen organiseren rondom de IDPZ activiteiten om aandacht te vragen voor de zorg voor mensen die niet meer beter worden.

Ook de regionale organisaties aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg regio Gelderse Vallei doen mee. Alle regionale bibliotheken en een groot aantal boekverkopers verspreiden in de week vóór en op zaterdag 10 oktober de boekenlegger Palliatieve Zorg. De boekenlegger is speciaal ontwikkeld om meer bekendheid te geven aan de palliatieve zorg. Ook is op deze locaties de krant Palliatieve zorg, doodgewoon gratis mee te nemen.

Op zaterdag 10 oktober wordt ook voor de derde keer de Els Borst Prijs uitgereikt aan een initiatief dat bijdraagt aan de verbetering van de bekendheid, bereikbaarheid en beschikbaarheid van palliatieve zorg in Nederland. De Luisterlijn Palliatieve Zorg is een initiatief binnen het Netwerk dat genomineerd is en zeker is van een prijs. Op 10 oktober rond 12.00 uur wordt deze landelijke prijs overhandigd aan de initiatiefnemers bij Inloophuis Panakeia aan de Stationsweg 109 in Ede.

Op de IDPZ wordt in zeventig landen aandacht besteed aan palliatieve zorg. In Nederland gebeurt dit om mensen te laten weten dat palliatieve zorg bestaat. Er zijn veel keuzes te maken als je niet meer beter wordt. Het Netwerk Palliatieve Zorg regio Gelderse Vallei heeft een eigen website waarop veel informatie over de mogelijkheden van palliatieve zorg in de regio te vinden is, www.netwerkpalliatievezorg.nl/geldersevallei .

De samenwerkende organisaties maakten de IDPZ krant Palliatieve zorg, doodgewoon mogelijk en riepen het publiek op om speciale ansichtkaarten te ontwerpen. Ansichtkaarten die gestuurd kunnen worden naar iemand die niet meer beter wordt. De krant en vijf ansichtkaarten zijn verkrijgbaar op verschillende plekken binnen de zeventig Netwerken Palliatieve Zorg die Nederland kent. In de maand oktober worden de ansichtkaarten ook verspreid door Boomerang op culturele locaties zoals theaters en concertzalen.

De IDPZ is een initiatief van Netwerk Palliatieve zorg voor Terminale patiënten Nederland (NPTN), in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, Stichting Agora, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ) en de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie