i-Centre met Apple-producten naar centrum

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het bericht dit weekend dat de originele Amerikaanse Apple Retail Store zich zou vestigen in het hart van Ede deed op diverse internetsites nogal wat stof opwaaien. Navraag bij de firma Apple zelf leert dat het gaat om een nieuwe vestiging van iCentre, de tiende. iCentre is een zogenoemde gecertificeerde Apple Premium Reseller (APR) en is in Nederland de grootste.

,,De verschillen met een Retail Store, zoals die er zijn in Londen en Milaan, zijn qua producten minimaal'', licht Jurriaan Trommels van Apple Nederland toe. De vestiging in Ede verrijst nu in het nieuwbouwcomplex op de markante hoek van de Grotestraat en het (oude)kerkplein, waar appartementen boven komen.

Logo

iCentre is een onafhankelijke onderneming gespecialiseerd in Apple-producten. ,,Het is een bekend misverstand. Dit bedrijf heeft een vaste stijl en ziet er uit als een echte Apple-store. Het logo is een variant op Apple. Ze mogen gebruik maken van goedgekeurde tafels, uithangborden en dergelijke. iCentre behoort tot de grotere 'uitbaters' van Apple en het is een hele fijne ervaring om er naar binnen te gaan, met Apple-experts en Apple-software, plus producten van derde partijen die heel goed samen gaat met Apple, zoals bijvoorbeeld Adobe'', legt Trommels uit.

Brillen

Ties Meeuwissen van de Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) is erg blij met de electronica-gigant. De zaak neemt haar intrek in het spiksplinternieuwe pand op de hoek van de Grotestraat en het kerkplein, waar nu nog hard aan gewerkt wordt. De bestuurder laat ook weten dat een brillenwinkel er pal naast komt in de Grotestraat. Geprobeerd wordt om aan de andere zijde van Apple een goed horecabedrijf te vestigen.

Intussen wordt hard gewerkt aan het totale complex dat tussen de voormalige Hof van Gelderland en het voormalige Marnixcollege verrijst, met appartementen daarboven. Meeuwissen weet dat hier de firma Scheer & Foppen eigenaar is geworden van alle panden op de begane grond, waar ook winkels moeten komen.

Macs, iPods en iPhones

iCentre biedt het complete aanbod van Macs, iPods en iPhones aan en een ruime sortering aan programmatuur, accessoires en laptoptassen. Het bedrijf legt zich ook toe op gratis seminars, bijvoorbeeld over fotografie, films en audio.

iCentre heeft ervaring met professionele en zakelijke klanten en biedt een breed pakket aan service, van demonstraties en reparaties tot betaalbare lease- en financieringsmogelijkheden via Apple Financial Services. Zo doet iCentre er alles aan om het kopen of leasen van een Mac zo eenvoudig en voordelig mogelijk te maken. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring met Apple, heeft specialisten op gebied van audio, video en grafische toepassingen.

Bovendien kent iCentre 'simpelswitch', een overstapservice van Windows naar Mac, een eigen Apple Service Centre (Apple Authorised Service Provider) met mogelijkheid van on-site installatie en reparatie. Er zal ook bruikleen- en verhuurapparatuur beschikbaar zijn.

De locatie op de hoek van de Grotestraat en het kerkplein waar i-Centre met Apple-producten zich zal vestigen.

i-Centre met Apple-producten naar nieuwbouw in Ede-Centrum

EDE - Het bericht dit weekend dat de originele Amerikaanse Apple Retail Store zich zou vestigen in het hart van Ede deed op diverse internetsites nogal wat stof opwaaien. Navraag bij de firma Apple zelf leert dat het echter gaat om een vestiging van i-Centre, een zogenoemde gecertificeerde Apple Premium Reseller (APR) waarvan er reeds acht in Nederland zijn.

,,Maar de verschillen met een Retail Store, zoals die er zijn in Londen en Milaan, zijn qua producten minimaal'', licht Jurriaan Trommels van Apple Nederland toe. De vestiging in Ede verrijst nu in het nieuwbouwcomplex op de markante hoek van de Grotestraat en het (oude)kerkplein, waar appartementen boven komen.

i-Centre is een onafhankelijke onderneming die zich specialiseerde in Apple-producten. ,,Het is een bekend misverstand. Dit bedrijf heeft een vaste stijl en ziet er uit als een echte Apple-store. Het logo is een variant op Apple. Ze mogen gebruik maken van goedgekeurde tafels, uithangborden en dergelijke. i-Centre behoort tot de grotere 'uitbaters' van Apple en het is een hele fijne ervaring om er naar binnen te gaan, met Apple-experts en Apple-software, plus producten van derde partijen die heel goed samen gaat met Apple, zoals bijvoorbeeld Adobe'', legt Trommels uit.

Kerkplein

Ties Meeuwissen van de Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) is erg blij met de electronica-gigant. De zaak neemt haar intrek in het spiksplinternieuwe pand op de hoek van de Grotestraat en het Kerkplein, waar nu nog hard aan gewerkt wordt.

u Vervolg pagina 7.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie