Moskee en Harskampse vrienden helpen Tunesiër Ali

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Ali's vrienden in Harskamp heten Gijs en Joke Veldhuizen. Ieder jaar zijn ze met hun eveneens gehandicapte dochter José op het strand bij Monastir te vinden en daar treffen ze dan altijd ook Ali, die vanaf zijn geboorte doof is en door een ernstig treinongeluk toen hij tien was ook nog eens zijn benen geheel moet missen. Tijdens hun laatste verblijf in de Tunesische badplaats nodigden zij Ali uit om een paar weken naar Nederland te komen.

EDE / HARSKAMP - De 27-jarige Ali uit Monastir in Tunesië wordt door de Al Mouahidin moskee aan de Peppelensteeg in Ede gesteund. Voor de gehandicapte man werd een bedrag van 1100 euro ingezameld. De doofstomme Ali, die ook beide benen mist, is momenteel bij vrienden in Harskamp op vakantie, waarbij geld wordt ingezameld om een onderzoek naar Ali's doofheid mogelijk te maken.

Rolstoel

Sinds twee weken verblijft Ali nu in Harskamp, waar hij zich met gebaren probeert duidelijk te maken en waar hij veel geniet van alle belangstelling die hij ontmoet en van zijn dagelijkse uurtjes buiten. Dan zit hij in zijn rolstoel op het trottoir aan de Dorpsstraat ,schuin voor de woning van de familie Veldhuizen en kijkt hij zijn ogen uit naar al het passerende verkeer.

De afgelopen tijd legden Gijs en Joke contact met medici om te kijken of er aan Ali's doofheid iets te doen valt. Joke: ,,In Tunesië is de doofheid van Ali nooit goed onderzocht. Er bestaat hoop dat hij via een implantaat of op een andere manier geholpen kan worden. Daarvoor is een onderzoek nodig dat in Nederland, in een operatiekamer van een academisch ziekenhuis gedaan kan worden en dat tussen de 1000 en 2000 euro kost. Als het onderzoek een positieve uitslag heeft, is er natuurlijk nog meer geld nodig.''

Ramadan

Toen de Marokkaanse moskee in Ede ervan hoorde, nodigde ze Ali uit voor een bezoek tijdens ramadan. Mohammed Hamdaoui zegt namens de moskee: ,,Het is een van de plichten van moslims om tijdens ramadan zorg te dragen voor mensen die geld nodig hebben. Bij het avondgebed van zaterdag 19 september was Ali aanwezig. Toen werd zijn situatie aan de moskeebezoekers voorgelegd. Het is een heel aansprekend verhaal, vandaar dat we het geld in konden zamelen.''

Intussen komen er al meer giften binnen, voor het onderzoek en voor onkosten zoals een volgende vliegreis van Ali. Er is een Nederlandse bankrekening voor dit doel geopend, 3660845264 ten name van A. Latrach. Ook is een verzoek aan 'Hart in Actie' gedaan om als er later meer geld nodig is, bij te springen.

Ali met zijn Harskampse vrienden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie