Streekderby op Hoekelum

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het wordt ongetwijfeld een heksenketel. Daarvoor zijn alle ingrediënten aanwezig. De elftallen zijn ongetwijfeld optimaal geïnstrueerd en gemotiveerd. Niet alleen ontvangt Van Beek zijn voormalige club. De inwoner van Ede is in het dagelijks leven ook nog sportpark beheerder op juist ‘De Zoom’.

Trainers verwachten een spektakelstuk EDE - In de vierde klasse B wordt zaterdag de streekderby tussen Ede/Victoria en Wageningen 1911 gespeeld. Zonder dat de bal ook maar een omwenteling heeft gemaakt, is de wedstrijd al beladen. Zo staat bij thuisclub Ede/Victoria voormalig Wageningen 2 trainer Frans van Beek aan het roer. Met hem kwamen nog vijf spelers over van Wageningen. ,,Maar we moeten het spelletje niet belangrijker maken dan het al is. Het gaat net als anders om drie punten”, relativeert Wageningen trainer Johan van Capelleveen. ,,Frans verdiende het om op eigen benen te staan. Dat het juist bij Ede/Victoria is, is een onomkeerbaar gegeven. Maar zo gaat het in de sportwereld. No hard feelings.”

door Eip Janssen

,,Ik zorg samen met collega’s voor het onderhoud, het snoeiwerk, herstelwerkzaamheden aan de complexen, en ook dat het gras gemaaid wordt. Klokslag tien uur drinken we koffie. Dan wordt samen met leden van de komende tegenstander, (Wageningen, Red.) stevig geboomd. De humor voert gelukkig altijd de boventoon. Bij een nederlaag zal ik zeker aan de beurt komen. In dat geval sla ik het koffie uurtje maar een keer over. Nee, alle gekheid op een stokje. Ongeacht het resultaat zal ik me niet laten kennen. Dat hoort bij de sport. Bij winst zal ik wel op een gebakje trakteren.’’

Beide trainers hebben lang samengewerkt bij de Wageningse vierdeklasser. Nu zijn ze tegenstanders. Een ander gevoel. ,,De teams zijn er klaar voor”, zeggen de coaches eensgezind. Zij verwachten een attractieve derby. ,,Daar gaan we voor”, vervolgt het duo.

Steun in de rug

Winst betekent daarnaast een goede steun in de rug. Maar ook goed voetbal, sportiviteit, inzet en beleving, vinden ze belangrijk. ,,Misschien een utopie. Maar als elke toeschouwer met een tevreden gevoel het sportpark verlaat, denk ik dat beide ploegen hun waarde hebben bewezen”, zegt Frans van Beek.

De competitiestart wordt wisselend beleefd. ,,Ede/Victoria heeft te weinig punten behaald. Daarover geen misverstand. Wel heb ik de beschikking over een goede en gretige groep. Een kwestie van tijd alvorens we gaan oogsten.”, meent Van Beek. Ik wil geen voorspelling afgeven.

,,Als ik een goede voorspeller was, had ik al eerder de lotto gewonnen”, besluit Frans van Beek.

Foto:

Frans van Beek (links) en Johan van Capelleveen verwachten dat toeschouwers tevreden naar huis gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie