Expositie zeefdrukken Ria van der Linden in Marnix

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Ria van der Linden van Zeebra Zeefdruk (www.zeebra-zeefdruk.nl) exposeert tot eind oktober in Grand Café Marnix. ,,In de expositie laat ik gordijnen uit mijn eigen collectie zien. Het zijn voorbeelden van ontwerpen in zwart-wit,’ zegt Ria van der Linden, die professioneel werkt in haar textiel drukkerij aan de Waterloweg 47 in Ede.

Van elk ontwerp is er ook eentje in kleur te zien. ,,Het is heel toegepast werk. Heel duidelijk gericht op hoe je iets kunt aanpassen op ruimte. Je kunt de sfeer bepalen met wat je laat zien. Daarnaast hangen er ook doeken aan de wand als kunstwerk, zoals grafiek op stof zoals ik het noem. Het zijn unieke doeken, eenmalige dingen. De techniek kun je op heel veel manieren inzetten.”

In het Edese grandcafé hangen ook foto’s inclusief een uitleg over hoe Ria van der Linden werkt. ,,En hoe dingen tot stand komen.” Zeefdruk is een doordruk techniek, legt de Edese uit. ,,Een zeef is een raam waarin delen afgedicht zijn. De delen die open zijn, die laten de inkt door die op de ondergrond drukt.”

Van der Linden drukt eigenlijk meters textiel. ,,Dat doe ik in opdracht van verschillende ontwerpers. Ook druk ik het voor mijn eigen collectie. Maar mijn eigen collectief voer ik ook eigenlijk alleen maar uit in opdracht. Wat ik laat zien zijn allemaal voorbeelden, waarvan ik geen rollen heb liggen. Uit de voorbeelden kan een keuze gemaakt worden. Voor wie ik druk is zo divers. Het komt uit alle hoeken vandaan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie