NAH Dreamdayfestival in Hof

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Deze gebeurtenissen spoorde Bor aan tot de oprichting van de NAH Stichting. Komende zaterdag staat voor de derde keer het NAH - Dreamdayfestival op het programma in de Hof van Wageningen in Wageningen waar lotgenoten - zowel NAH - patiënten als direct betrokkenen - elkaar kunnen ontmoeten.

Ontmoeting lotgenoten en betrokkenen REGIO - Een ernstig ongeval in 1998 zorgde er voor dat het leven van Henk Bor drastisch veranderde. De Wageninger liep een hersenkneuzing op, kreeg daarna last van concentratiestoornissen, liep drie tia’s op en belandde na de revalidatie in de WAO.

door Koen Wilmink

Bor is niet meer dezelfde persoon als voor het ongeluk in 1998. ,,Ik kreeg tijdens mijn werk een stalen balk tegen mijn hoofd en liep daarbij een hersenkneuzing op”, vertelt de Wageninger vanachter zijn bureau in de Hof van Wageningen. ,,Daarna heb ik een aantal jaren rondgelopen met klachten, vooral concentratieproblemen. Pas vijf jaar later kwam ik in de revalidatie terecht. Daar kwam ik schrijnende gevallen tegen, waaronder een zelfdoding. Ik vond dat er iets gedaan moest worden aan de positie van mensen met een niet aangeboren hersenletsel (nah). Zij stuiten vaak op onbegrip.”

Om NAH - lotgenoten een leidraad te geven om ,,verder te ‘overleven’” , zoals Bor het noemt, houdt zijn stichting elk jaar een NAH - festival. ,,Ik kwam als WAO-er in de Hof van Wageningen terecht. Van het één kwam het ander. De eerste activiteiten van de NAH werden gehouden in een zaal van de Hof van Wageningen.”

Ondertussen is Bor de inspirator van een groots opgezet festival waarbij hij zaterdag de beschikking heeft over 17 zalen. Die ruimte heeft Bor nodig, want de bezoekers wacht een uitgebreid programma. ,,We hebben 30.000 folders verspreid in de regio, we verwachten net zoals voorgaande jaren vele bezoekers”, aldus Bor.

Het NAH Dreamdayfestival bestaat uit drie onderdelen: de NAH zorgmarkt, het kids middagevenement en het dreamfestival. Tijdens de zorgmarkt presenteren 42 organisaties zich waarbij onder meer scholing, hulpmiddelen, dagbesteding, re-integratie, WMO, vervoer, thuiszorg, medische informatie aan bod komen. ,,Zowel NAH - ers als mensen in de omgeving zitten met vragen, veel vragen. Tijdens de zorgmarkt worden veel vragen beantwoord”, aldus Henk Bor.

Voor de kinderen is van alles te doen. Van een supersjoelbak tot het laten schminken door een professionele schminker en van het clowns kop gooien tot een demonstratie van de jeugdbrandweer. Hoogtepunt is de komst van de snoezelbus.

Sluitstuk wordt het Dreamday festival (vanaf 19.30 uur) waar de kopstukken Jacques d’ Ancona, Hans Kraay en Johan Vlemmix de presentatie verzorgen. Het festival start om 13.00 uur en de toegang is gratis.

u Zie ook www.nah-info.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie