Turcoterrein nog lang braak

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Voordat er überhaupt gebouwd kan worden, zal de ondergrond van het Turcoterrein eerst schoon gemaakt moet worden. Turco, een bedrijf dat met chemische materialen werkte, is na de verkoop van haar eigendom verhuisd naar Amersfoort. Al tijdens de aankoop wist de gemeente dat het terrein vervuild was en gesaneerd moest worden. Het Turcoterrein ligt dichtbij in de zogenaamde Uitvindersbuurt waar wooncorporatie Woonstede samen met de gemeente allerlei bouwplannen heeft gerealiseerd.

,,De bouw kan nog wel twee, drie jaar duren’’ EDE - De gemeente Ede heeft voorlopig nog geen plannen met het zogenaamde Turcoterrein aan de Verlengde Blokkenweg. Ede is al geruime tijd eigenaar van dit terrein. Nadat een sloopvergunning voor de gebouwen werd afgegeven, is alles op kosten van Ede afgebroken. Het duurt naar het lijkt nog zeker twee tot drie jaar voordat de nieuwbouwplannen gerealiseerd worden. Voorlopig ligt het terrein braak.

Of de gemeente Ede ook het Turcoterrein aan Woonstede verkoopt, is op dit moment nog niet duidelijk. Haast is er niet om tot overeenstemming te komen, omdat er vooralsnog toch niet gebouwd kan worden op het terrein. Ook lijkt dat onzeker omdat Woonstede de rem zet op nieuwbouwprojecten. Volgens de Edese woningcorporatie zullen de marges aanzienlijk minder worden door het maximum op de huurverhoging én door de effecten van de kredietcrisis.

Op het terrein kunnen volgens de grondnota van de gemeente iets van tachtig woningen gebouwd worden. Wat voor soort woningen dat worden is volgens een woordvoerder nog niet bekend. ,,Er is nog niets van een verkavelingplan of van een planning. Het plan is onderdeel van het plan Ede-Oost, complex Zanderijweg. Waarschijnlijk wordt er volgens de 30-30-30 formule gebouwd.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie