Ballonnen de lucht in voor veilig 'Octopus'-verkeersplan

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De verantwoordelijken van vier basisscholen in de wijk Rietkampen en de gemeente Ede tekenden woensdag een intentieverklaring over de verkeersveiligheid rondom de scholen. Het gaat hierbij om De Vlinderboom, Panta Rhei, De Brugge en De Rietkampen. Samen met wethouder Peter van 't Hoog lieten de leerlingen ter gelegenheid hiervan ballonnen de lucht in.

Omdat deze scholen dicht bij elkaar liggen hebben zij er voor gekozen om samen te kijken naar maatregelen die de verkeersveiligheid in de schoolomgeving kunnen verbeteren. De scholen liggen op zeer korte afstand van elkaar en hebben daarom allemaal met min of dezelfde verkeerssituatie te maken. Daarom willen de scholen dit gezamenlijk aanpakken.

Octopus

De actie voeren zij op initiatief en in samenwerking met de gemeente Ede. Daarbij volgen zij de formule van het zogeheten octopus-plan. Dit is een doordacht, vooropgezet stappenplan waarlangs scholen kunnen werken aan verkeersveiligheid. Een van de eerste stappen is het laten onderzoeken van de bestaande verkeersveiligheid. Daarna wordt in overleg met de scholen én de ouders gekeken naar mogelijke maatregelen.

Ter voorbereiding hebben de scholen al gekeken met welk vervoermiddel de kinderen nu naar school komen en welke route ze dan volgen. Ook hebben de scholen aan de ouders en kinderen gevraagd waar zij gevaarlijke situaties ervaren op hun weg van en naar school. Deze gegevens worden meegenomen bij het verdere onderzoek naar de verkeersveiligheid, die uiteindelijk moeten leiden tot concrete maatregelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie