Vergeten

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

,,Gevalletje Alzheimer light?’’ is de vraag die mij weleens gesteld wordt als ik weer eens iets vergeten ben. Wanneer een dergelijke vorm van dementie toeslaat, is het geheugen niet meer wat het is geweest. En dat is zacht uitgedrukt natuurlijk. Nu hoop ik niet dat ik aan die vreselijke ziekte lijd of hier aan ten prooi zal vallen, maar het is erg lastig als je snel dingen vergeet.

Dementie slaat wereldwijd steeds meer om zich heen, ook omdat het vooral ouderen treft en onze maatschappij in rap tempo vergrijst. Afgelopen maandag zou een ‘Memory walk’ gelopen worden in de buurt van de Ginkelse Heide in het kader van Wereld Alzheimer Dag. Ook een Edese wethouder dacht aan deze activiteit deel te nemen. Tot zijn stomme verbazing constateerde hij echter dat de organisatoren helemaal geen wandeling op touw hadden gezet. Vergeten misschien?

Nu was dit evenement niet kolossaal van omvang zoals de Airborne luchtlanding (ook in die buurt), maar toch... Stel je voor dat de organisatoren van dat kolossale herdenkingsfenomeen totaal vergeten waren piloten te vragen om parachutisten te laten springen, dan stond het publiek op de hei zaterdag mooi voor niks de lucht in te turen. En het is elk jaar toch iets meer dan een handjevol veteranen dat hier naar toe komt. Ik vraag me trouwens af of die oude baasjes met hun colberts vol lintjes zich nog herinneren dat ze zelf het luchtruim trotseerden: 65 jaar geleden, landend op de hei, maar niet voor hun eigen plezier.

Waarom deden ze dat ook alweer? Helemaal vergeten. Gevalletje Alzheimer heavy!

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie