Dorpsraad Lunteren spreekt over communicatie en buitenexpositie

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De Dorpsraad van Lunteren houdt woensdag 30 september een openbare vergadering en de aanvang is 20.00 uur in het Westhoffhuis. Er worden twee presentaties verzorgd, onder meer over een buitententoonstelling.

Voor de pauze is het woord aan de commissie communicatie. Dit is een interne commissie van de Dorpsraad, die de taak op zich genomen heeft, om alle communicatielijnen eens in beeld te krijgen. Van daar uit zal de commissie met voorstellen komen om de leden sneller en beter te informeren over wat er in het dorp speelt. Ook zal worden gesproken over de contacten met andere partijen, bijvoorbeeld de gemeente Ede.

Kunstenaars

Na de pauze komt een idee aan bod, om in Lunteren een permanente buitenexpositie in te richten met tegeltableaus. De Lunterse kunstenares Marieke Bouman heeft in Ede, in samenwerking met het Tegelmuseum in Otterlo, al een dergelijke buitententoonstelling gerealiseerd. ,,Maar er leven ideeën om in Lunteren te komen met een grotere opzet. Met name vanuit kringen van Lunterse kunstenaars wordt er een grote opkomst verwacht, immers zij zijn het, die van harte worden uitgenodigd om bij te dragen aan dit culturele initiatief en daarmee een nieuwe dimensie toe te voegen aan de uitstraling van Lunteren'', aldus dorpsraadsecretaris Rienke Valstar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie