Postkantoor sluit eind oktober deuren (+ video)

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - TNT Post breidt binnenkort haar dienstverlening uit met de opening van drie TNT postkantoren in winkels. Het postkantoor op de hoek van de Grotestraat en de Molenstraat zal vrijdag 23 oktober de deuren sluiten.

Klanten kunnen straks voor het kopen van post- en pakketzegels, het wereldwijd versturen van brieven, pakketten en aangetekende post ook terecht bij: Vivant Ede aan de Vendelstraat 4 (vanaf 20 oktober), Hoogvliet aan de Telefoonweg 54 (vanaf 22 oktober) en Albert Heijn aan de Achterdoelen 41 (vanaf 22 oktober).

Dit betekent dat de vijf andere TNT postkantoren ongewijzigd blijven. Dat zijn: de Albert Heijn aan de Keesomstraat 3, de Primera aan de Hoog Maanen 1, de Primera aan de Bellestein 45, de Read Shop aan het Rozenplein 5 en supermarkt de EmTé aan de Stadspoort 45. Ook de twee Business Points blijven bestaan aan de Galvanistraat 86 (office-center) en de Dieselstraat 1. Daar kunnen zakelijke klanten terecht voor grotere partijen.

Bij de postkantoren en een Business Point kunnen klanten terecht voor het volledige assortiment van TNT Post. Het assortiment van het hoofdpostkantoor (Vivant aan de Vendellstraat) bestaat uit bankzaken, postzaken en overige diensten, zoals strippenkaarten en kenteken overschrijven.

Trend

Sinds vele jaren daalt het aantal bezoekers op de hoofdpostkantoren. Klanten willen hun postzaken liever doen waar en wanneer hen dat het beste uitkomt. Daarom is er behoefte aan veel dienstverleningspunten (altijd in de buurt), one-stop-shopping en ruime openingstijden. Veel hoofdpostkantoren zijn inmiddels verhuisd naar een winkel. Op dit moment is landelijk bijna 90% van de TNT Postkantoren in een winkel gevestigd. Al deze winkels bieden hetzelfde volledige TNT Post-assortiment als de hoofdpostkantoren. Met deze verandering speelt TNT Post in op deze trend.

Op 5 maart 2008 heeft TNT Post samen met ING bekend gemaakt dat ieder zich gaat richten op eigen verkooppunten voor post- en bankzaken. De komende 5 jaar verplaatst de dienstverlening van de 250 nog resterende hoofdpostkantoren naar locaties van TNT Post en ING. TNT Post gaat hiervoor landelijk ruim 750 nieuwe TNT Postkantoren in winkels toevoegen bovenop de 1850 TNT Postkantoren die nu al in winkels zitten.

* Video volgt later.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie