CHE-student Karin de Geest wint scriptieprijs

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor het derde jaar op rij wint een student Journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) de scriptieprijs van het vakblad De Journalist van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Karin de Geest deed dat in de categorie Bachelor/HBO met haar scriptie ‘Straathond van de democratie? Neemt de parlementaire pers haar verantwoordelijkheid?’. De prijs zal uitgereikt worden tijdens ‘de Nacht van de Journalistiek’ op 26 september.

De jury omschreef de scriptie van Karin als ‘zeer doorwrocht’ en waardeerde het feit dat de auteur er veel tijd in heeft gestoken. Ook vond ze het sterk dat zij heel veel, en de juiste mensen heeft gesproken. ,,De auteur is een doorbijter en wij nemen daarvoor ons petje af'', aldus de jury. Wel noemde de jury het een gemis dat de auteur doet alsof de kranten in een vacuüm opereren.

In de categorie Bachelor/HBO was Karin van Geest niet de enige winnaar. De prijs moet gedeeld worden met Fatma Akgul, die met haar scriptie ‘Hoe bericht het NOS Journaal over de multiculturele samenleving?’ even hoog scoorde als zij. De jury vond beide scripties duidelijk beter dan de rest: ,,Beide hebben veel, beide zijn zorgvuldig en actueel maar beide missen ook iets'', en kon zodoende geen keuze maken.

De jury beoordeelde de scripties op originaliteit van onderwerpkeus en op aanpak, stijl en diepgang. Er moet sprake zijn van eigen research en/of literatuuronderzoek, uitmondend in een oorspronkelijk, goed geformuleerd en prettig leesbaar betoog.

Tijdens de Nacht van de Journalistiek staat de CHE naast de prijsuitreiking nog meer in de schijnwerpers. Er wordt dan een tijdschrift gepresenteerd dat een vijftal studenten van de CHE heeft gemaakt als bijlage voor De Journalist. Dit tijdschrift kwam voort uit de prijs van de NVJ-wedstrijd 'Voet tussen de deur'.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie