Daan Overeem: ,,Airborne Feelings kan uitgroeien tot gebeurtenis van grote waarde."

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Daan Overeem, één van de initiatiefnemers, kijkt tevreden terug op drie dagen Airborne Feelings. ,,Het idee had ik enkele jaren geleden samen met Wim Jacobs, om te komen tot een evenement van betekenis voor Ede en omgeving. We zochten naar een uitbreiding rondom de Airborne luchtlanding. Ook om de relatie met de periode ‘40-’45 vast te houden.”

,We wilden rondom dit authentieke gegeven bestaande activiteiten bundelen en in de ‘spin off’ nieuwe ontwikkelingen bevorderen zodat er één groot en kwalitatief evenement zou ontstaan. Twee jaar geleden werd de naam ‘Airborne Feelings’ geïntroduceerd. Ook daar kregen we niet direct alle handen voor op elkaar, maar inmiddels is het algemeen geaccepteerd en is het evenement geworden tot een belangrijk onderdeel van het Battlefield toerisme.

,,Dit jaar is er een eerste concrete samenwerking tussen Ede en Renkum, die zich kenmerkte door een beetje koudwatervrees, maar zeker zal groeien en haar waarde zal bewijzen. Ondertussen is er ook veel jeugd bij betrokken, zijn nieuwe boeken en films over dit onderwerp gemaakt en uitgegeven. Bovendien zijn er twee monumenten onthuld die bij velen een grote indruk hebben achtergelaten.”

,,In de toekomst zullen we ons best doen Airborne Feelings verder uit te bouwen”, vervolgde de Edenaar. ,,Daarbij zijn de vele vrijwilligers door hun inzet en vakmanschap van onschatbare waarde: in Ede onder de bezielende leiding van Ed van Seters en Paul Tirion in Renkum. Zij maken een belevenis als deze mogelijk. ‘Airborne Feelings’ wil een meerwaarde creëren door bundeling en afstemming van communicatie, waardoor de toeristische recreatieve markt wordt versterkt. Dat laatste blijkt nu al; door de vele bezoekers aan Ede waren gedurende het weekend alle hotelkamers in Ede bezet. Ook hebben we niet eerder zoveel media aandacht gehad, lokaal, regionaal en nationaal.”

Ook over de toekomst is coördinator Daan Overeem duidelijk, en ambitieus: ,,We zullen proberen het evenement verder uit te bouwen. Gezien de grote aandacht van de media zullen bedrijven interesse gaan tonen. Maar ook denken we aan medewerking van nog meer kunstenaars, onderwijsinstellingen en verenigingen, et cetera. We zullen nauw het concept bewaken. Airborne Feelings heeft de potentie om te groeien tot een gebeurtenis van grote waarde en zal uiteindelijk in een internationaal perspectief worden geplaatst.”

Foto 1:

Daan Overeem (rechts) tijdens de Battlefield Tour, afgelopen donderdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie