Familieconcert van Het Gelders Orkest in Cultura

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het is voor het eerst dit seizoen dat Het Gelders Orkest voorstellingen maakt, speciaal bedoeld voor het hele gezin. Voor kinderen, met ouders en grootouders. Met aanstekelijke muziek, dirigenten van topklasse, verrassende presentatoren en schitterende verhalen. Het is ook het eerste concert dit seizoen in Cultura. Vrijdag 2 oktober dirigeert Bart Schneemann het familieconcert ‘In Holland staat een huis’.

In ‘In Holland staat een Huis’ gaan de aanwezigen, onder leiding van Bart Schneemann, op reis met Het Gelders Orkest. Het publiek wordt achtereenvolgens ondergedompeld in een oriëntaalse, een Noord-Amerikaanse en een mediterrane sfeer. Dit gebeurt in sfeervol aangeklede kleinere ruimten, met kleinere ensembles uit het orkest. Zo spelen de hobo’s en slagwerkers samen in een compositie met de Arabische luit, de ud. In een andere ruimte staat Noord-Amerika centraal, met muziek van componisten als Barber, Cage en Reich. De mediterrane kamer laat Vivaldi horen, maar ook belcanto en een stukje Rota. Tot slot speelt het orkest in grote bezetting Latijns-Amerikaanse muziek, waaronder Milhauds Le boeuf sur le toit.

Om 19.15 uur is er een inleiding bij het concert. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten voor het concert zijn te reserveren bij de receptie van Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie