Leerlingen zetten beste beentje voor tijdens atletiekdag

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De groepen 7 en 8 van 9 Edese basisscholen gaan vrijdag 25 september kennis maken met atletiek. Een verzameling sporten die de basis vormden van de vroegste Olympische spelen. Atletiek vereniging Climax verleent hier aan haar medewerking en stelt hiervoor hun prachtige accommodatie beschikbaar.

Basisscholen De Bongerd, De Edese School Vereniging, De Brugge, Franciscusschool, De Triangel, De Elskamp, Koepelschool, De Zuiderpoort en De Dillenburg doen mee aan dit evenement. Ongeveer 446 deelnemers worden verwacht. Een warming up zal de basis vormen van het programma. Dan gaan de leerlingen 60 meter sprinten, kogelstoten, verspringen, balwerpen, hoogspringen, hordelopen en een 600 meter loop doen.

De sporters krijgen meerdere keren de kans om zich op elk onderdeel te verbeteren. Daardoor zal er ongetwijfeld een gezonde competitiesfeer ontstaan. Er wordt afgesloten met een estafetteloop.Tot slot van het programma is er een prijsuitreiking. En ook voor de meest sportieve school staat er een prijs klaar. Alle deelnemers ontvangen na afloop een atletiekdiploma.

Sportservice Ede organiseert dit sportieve evenement samen met C.A.V. Climax. Studenten van de afdeling Sport & Bewegen van het ROC A12 verlenen hieraan hun onmisbare medewerking.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie