Helpert in Grand Café Marnix

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Voor de pauze treedt Irma op, na de pauze wordt een optreden verzorgd door Leslie Helpert uit San Francisco, die begeleid wordt door de Nederlandse gitarist Maarten Reijnierse.

Live poppodium V.R.Ede gaat 8 oktober van start EDE - V.R.ede, een live poppodium voor singer-songwriters, gaat donderdag 8 oktober van start in Grand Café Marnix aan de Achterdoelen 11.

De zaal is open vanaf 20.30 uur en de entree bedraagt 2 euro, waarvoor iedereen een consumptiemuntje ontvangt. ,,Het programma begint om 20.45 uur,” aldus James Ruchtie. Er was volgens Ruchtie, de initiatienemer van V.R.ede, binnen Ede al lang vraag naar een permanent podium voor singer-songwriters. Dat podium wil hij één keer in de maand, op een donderdag van 21.00 tot 23.00 uur, houden bij Marnix.

Op 16-jarige leeftijd werd het zangtalent ontdekt van Irma. In 2008 bracht zij haar debuutalbum Find Me uit. Het album werd goed ontvangen door het publiek. Live weet Irma met haar band het publiek te boeien en enthousiast te maken. Na de pauze is het tijd voor Leslie Helpert en Maarten Reijnierse. Helpert schreef in haar leven al meer dan duizend liedjes. Zij woont nu in Frankrijk. Niet lang geleden heeft Leslie Helpert haar vijfde album opgenomen in Barcelona.

Maarten Reijnierse is een zanger/songwriter en de stichter de band Melou. In 2005 gaf hij zijn leven als fysiotherapeut in Nederland op, voor het reizen over de wereld en het spelen van muziek. Met Melou maakte Reijnierse twee albums.

Door het artikel in nieuwsblad Ede Stad krijgt Ruchtie nog steeds aanmeldingen van singer/songwriters. ,,Vreemd genoeg weinig uit de regio. Laatst nog een aanmelding van Steve Savage uit Nashville ontvangen, die momenteel in Europa toert,” aldus een tevreden James Ruchtie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie