VVD'er Paul de Krom bezoekt Ede

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - VVD Tweede Kamerlid Paul de Krom bezoekt Ede op dinsdag 22 september. Hij zal met geïnteresseerden in discussie treden over de, tijdens Prinsjesdag door de regering gepresenteerde begroting voor 2010, en de reactie van de VVD daarop. De avond vindt plaats in Grand Cafe Restaurant Buitenzorg aan de Amsterdamseweg 45 te Ede en vangt aan om 20.00. De toegang is vrij, en de zaal is vanaf 19.30 uur open.

Op 23 september zal VVD Tweede Kamerlid Paul de Krom een werkbezoek aan Ede brengen. Hij zal in de ochtend spreken met vertegenwoordigers van de gemeente, belanghebbenden, de politie en fractieleden van de VVD over het uitkomen van het rapport 'Eigenheid of Eigenzinnigheid' en de reacties daarop in de landelijke pers.

De gemeente Ede heeft de afgelopen jaren stevig ingezet op een veilige samenleving. In de periode 2007-2010 gaat extra aandacht uit naar het signaleren en voorkomen van radicalisering in de moslimgemeenschap en naar het tegengaan van polarisatie tussen bevolkingsgroepen in de gemeente, in het bijzonder tussen jonge moslims en jongeren die rechtsextremistische opvattingen ventileren. Op grond van voornoemde overweging verstrekte de gemeente Ede aan IVA Beleidsonderzoek en Advies, een sociaalwetenschappelijk onderzoeksinstituut verbonden aan de Universiteit van Tilburg, eind 2007 de opdracht om een wetenschappelijk onderzoek uit te voeren naar uitingsvormen van radicalisering in de Marokkaanse gemeenschap en onder jongeren met xenofobe, discriminatoire of rechtsextremistische opvattingen.

Dit onderzoek zou in kaart moeten brengen welke voedingsbodems van orthodox, religieus en/of ideologisch geïnspireerd denken aanleiding zouden kunnen zijn voor polarisatie tussen bevolkingsgroepen, voor het afnemen van contact tussen bevolkingsgroepen (parallelle gemeenschappen), dan wel voor het radicaliseren van opvattingen tot vormen van activisme die een maatschappelijk risico zouden kunnen inhouden. De Krom wil zich middels het werkbezoek een objectief beeld vormen van de situatie in Ede. De gesprekken zullen plaatsvinden in het gemeentehuis, vermoedelijk in de fractiekamer van de VVD.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie