Inspiratieloos Bennekom morst dure punten in Veenendaal

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

VEENENDAAL - De laatste edities van de wedstrijd DOVO tegen Bennekom waren telkens spannend tot het einde. Zaterdag stonden beide ploegen wederom tegenover elkaar op Sportpark Panhuis in Veenendaal. In een wat fletse wedstrijd was DOVO lange tijd de baas en trok het de 2-1 zege uiteindelijk vrij gemakkelijk over de streep.

door Boy Imminck

Bennekom kreeg in de aanloop naar de wedstrijd een fikse aderlating te verwerken. De lange verdediger Mamoudou Kaba (gebroken middenvoetsbeentje) moest geblesseerd plaatsnemen op de tribune. Met een dus wat gehavende verdediging gaf Bennekom alleen in de beginfase iets weg. DOVO-speler Luciën Dors kreeg van dichtbij een kleine mogelijkheid om de score te openen, maar liet dit na. Als er in de eerste helft al gevaar kwam, dan was dat via Leon Koopman. De middenvelder van Bennekom zag zijn schot gepakt worden door doelman Ruizendaal van DOVO. Even later ging Arnaud Weideman net onder zijn voorzet door.

Strafschop

Het hoogtepunt in de verder saaie eerste helft kwam net voor rust. Een vrije trap van Bas Dreef (DOVO) werd in de zestien met de hand beroerd door Fabian van der Post. Aanvoerder Arnaud Weideman stond naast Van der Post. ,,Het was een zeer onterechte strafschop. Fabian stond met zijn handen tegen zijn lichaam. Dat kan nooit hands zijn. De scheidsrechter bepaalde met die actie een groot gedeelte van de wedstrijd", vond Weideman. De strafschop die restte werd binnengeknald door de uitstekend spelende Roy Schaap.

Na rust begon Bennekom furieus. Op zoek naar de gelijkmaker nam de ploeg van trainer Bram Braam wel erg veel risico. DOVO-spits Dennis Schulp gaf met zijn buitenspeldoelpunt al een waarschuwing af. Na een uur spelen leek het duel beslist. Rogier Wissink gaf de bal knap voor, Luciën Dors stapte slim over de bal en Bas Dreef schoot onderkant lat raak: 2-0.

Bennekom kwam vlak daarna toch terug. Waar doelman Ruizendaal de corner van Tom Verhaar had moeten hebben, bleef de doelman staan. Dat gaf Rogier Gerritsen de mogelijkheid om de wedstrijd met een harde kopbal weer spannend te maken: 2-1. In het slotstuk van wedstrijd leefde Bennekom alleen in de laatste minuut nog op. Een schot van Koopman werd goed gepareerd door Ruizendaal, die daardoor de drie punten in Veenendaal hield.

Ontregelen

,,We hebben weinig weggegeven en ook weinig gecreëerd", verwoordde captain Weideman van Bennekom de wedstrijd. ,,Gezien het feit dat we een wat onervaren verdediging hadden staan, ben ik best tevreden. Ik heb zelf geen hoge pet op van DOVO, maar op een bepaalde manier weten ze ons altijd te ontregelen. Ook vandaag is ze dat goed gelukt. Na de 2-1 hadden we door moeten drukken."

Met ook de eerdere bekernederlaag tegen Excelsior Maassluis nog op het netvlies, komt de nederlaag tegen DOVO hard aan. ,,Twee nederlagen in een week. Ik denk niet dat we moeilijk moeten gaan doen. Bennekom doet het aardig en enige paniek lijkt me niet op z'n plaats", vindt Weideman.