Edesche Boys wint ook slechte wedstrijden

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wederom een winstpartij en nog altijd een ongeslagen status. Het gaat buitengewoon goed met Edesche Boys in de vierde klasse. De promovendus kreeg zondag SC Oranje uit Arnhem op bezoek. De bovenliggende Arnhemmers dropen na negentig minuten toch met een 3-1 nederlaag af.

,,Eigenlijk is het onvoorstelbaar. Ik weet zelf ook niet helemaal wat we nou precies mee maken", was de eerste reactie van Edesche Boys-trainer Etienne Jansen. De overwinning voor de Edenaren kwam als een lichte verrassing. Jansen: ,,SC Oranje was gewoon beter. Maar het collectief van Edesche Boys, onze kracht, heeft er voor gezorgd dat we de wedstrijd compleet konden doen kantelen."

Leroy Lamsberg opende de score voor SC Oranje net voor rust. Uit een corner van Jamal Hamdaoui kopte Stefan Jansen de gelijkmaker binnen. In de laatste vijf minuten besliste Edesche Boys de wedstrijd in Edes voordeel. Ilias El Aarrass passeerde een aantal man en de Arnhemse doelman: 2-1. Dave Pol kwam goed door en gunde Lion Pol even later zijn doelpunt: 3-1.

In de slotfase raakten de Arnhemmers nog ietwat van de kook. Damir Alijagic mocht met rood vertrekken.