DTS'35 moet buigen voor NSC (+video)

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/EDE - De topwedstrijd in de eerste klasse D is zaterdag geëindigd in een 2-0 overwinning voor NSC. De Nijkerkers namen daardoor de tweede plaats pover van de Edenaren, die nu vierde staan.

DTS'35 begon sterker met scoringsmogelijkheden voor Dave Magee en Cornel van Eck. NSC nam echter de leiding na ruim een kwartier. Een vlotte combinatie eindigde met een voorzet van Karim Lambkadmi, die door de attente Christian van de Kamp bij de eerste paal werd ingetikt: 1-0. Koploper DTS'35 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het tempo was te laag om de Nijkerkse defensie te verontrusten. Fabian Maaskamp was dichtbij, maar alleen voor doelman Robert van de Bunt lukte het hem niet.

Na rust bleef DTS'35 aandringen, wat na tien minuten een afgekeurd doelpunt (buitenspel) opleverde en even later in felle discussies. De scheidsrechter besliste voor de tweede maal dat DTS'35 geen strafschop kreeg, terwijl de Edenaren vonden dat Fabian Maaskamp twee keer was vastgehouden. Weet ruim tien minuten later leidde balverlies op het middenveld van DTS'35 tot een goede counter en de 2-0 voor NSC door opnieuw Van de Kamp.

Wat DTS'35 ook probeerde, ze kwamen niet dichterbij NSC. De Nijkerkers bleven uiteindelijk relatief eenvoudig overeind tegen sterke ploeg uit Ede en konden de drie punten in eigen huis houden.

De samenvatting op video is van Ely Hackmann.