Blauw Geel '55 weer in de lift

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel '55 behaalde een verdiende overwinning op het door de Otterloër Fred van Zutphen getrainde OWIOS. Breekpunt van de wedstrijd was een vrije schop van OWIOS-speler André van de Wetering. De bal leek via de lat over de achterlijn te gaan. Arbiter C. van Egdom zag dat niet, waardoor het 1-0 bleef voor de Edenaren.

Danny Burgerhoudt kon bij Blauw Geel helemaal tevreden zijn. Voor het eerst stond de aanvaller weer in de basis. In januari scheurde hij zijn milt in een oefenwedstrijd tegen Gazelle Nieuwland. Burgerhoudt maakt een schitterend doelpunt na een sublieme pass van Simon Kooiman. ,,Het is een opsteker. Beter kan het niet als je weer mee mag doen. Maar het mooiste zijn natuurlijk de drie punten."

Ook was het positief voor de Blauwgelers dat zij voor het eerst in de lopende competitie de nul achter vast konden houden. ,,Dat is goed voor het zelfvertrouwen," vond niet alleen laatste man Dick Hoefakker, die in twee keer Blauw Geel aan de leiding bracht. De goed keepende Marcel van de Beek stond er bij en keek er naar. OWIOS kon in aanvallend opzicht niet echt potten breken. Tekenend is dat de equipe van Van Zutphen in vier duels nog maar één keer het vijandelijke net kon vinden.

Doelpunten: Dick Hoefakker 1-0; Danny Burgerhoudt 2-0; Berry van de Brandhof 3-0.

Foto 1:

Blauw Geel-goalie Erik Hageman hield voor de eerste maal dit seizoen de '0'.

Foto 2:

Otterloër Fred van Zutphen, trainer van OWIOS, leed met zijn team de eerste nederlaag van het seizoen.

Foto 3:

Danny Burgerhoudt: fraaie treffer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie