DVO lijdt afgetekende nederlaag in Groningen

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Met 25-16 werd DVO overtroefd door koploper Nic./Alfa College. De Groningse korfballers hadden maar enkele minuten nodig om het duel te beslissen en deelden in de laatste minuut nog even de echte klap uit.

De thuisploeg kende een wervelende start. Waar Nic. scherp was, was DVO dat juist niet. Na tien minuten speeltijd pronkte 8-1 op het scorebord. Toen begonnen de Bennekomse korfballers pas met scoren. Maarten Roseboom kon verdedigend weinig beginnen tegen zijn heer, tegen wie hij vorige week ook al speelde, die wederom elke bal die hij tot zijn beschikking kreeg scoorde. Maar zelf wist Roseboom de korf ook te vinden, samen met Arjen van Egdom scoorde hij dertien doelpunten.

In de rust werd Momo Stavenuiter gewisseld voor Simon van Grootheest. Laatstgenoemde beet zich vast in zijn heer en maakte hem het aanvallen onmogelijk. Het lukte de bezoekers nu iets beter het spelletje te forceren. In de laatste minuut, bij de stand 22-16, besloot Nic. nog even de echte klap uit te delen. De bezoekers kregen nog drie ballen om de oren. Het was duidelijk wie de sterkere was op het Groningse veld.