Noodbrief ondernemer aan Apeldoornseweg

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Gelderse ChristenUnie fractie heeft vorige week schriftelijke vragen ingediend over de omzetdaling die de Edese exploitant aan de Apeldoornseweg in Ede ondervindt. De Apeldoornseweg is al vanaf begin maart afgesloten voor doorgaand verkeer en naar verwachting zal dit nog zeker tot eind oktober voortduren. De ondernemer heeft nu een noodbrief naar de provincie gestuurd.

De reden hiervan is dat ook de nieuwe ANWB bewegwijzering het autoverkeer vanuit Ede richting Apeldoorn omleidt via de A30, een route die 16 km langer is dan de route via Otterlo-Hoenderloo.

Voor de ChristenUnie is het onduidelijk welk beleid de Provincie hanteert als ondernemers schade ondervinden bij langdurige wegwerkzaamheden aan provinciale wegen. Al enige tijd wordt onderhoud gepleegd aan de N304 de provinciale weg tussen Ede, Hoenderloo-Apeldoorn. De exploitant richtte zich via een brief rechtstreeks aan de leden van Provinciale Staten met mobiliteit in de portefeuille. De ondernemer wordt geconfronteerd met omzetschade door afsluiting van de provinciale weg.

Begin maart is de Provincie Gelderland begonnen met de onderhoudswerkzaamheden aan de N304 tussen Ede en Otterlo en vervolgens is eind augustus gestart met onderhoud tussen Otterlo en Apeldoorn. De wegwerkzaamheden duren tot eind oktober waardoor gedurende een periode van 8 maanden de weg gedeeltelijk of geheel is afgesloten voor autoverkeer. De betreffende ondernemer wordt daarnaast ook geconfronteerd nieuwe ANWB bewegwijzering, waardoor automobilisten vanuit Ede richting Apeldoorn worden doorverwezen via de A30, een route die 16 km langer is.

Voor de ChristenUnie fractie is de onduidelijkheid die de betreffende ondernemer aan de orde stelt reden om hierover schriftelijke vragen te stellen aan het college van Gedeputeerde Staten. ,,We weten zelf als Statenfractie ook niet welke regelingen de provincie heeft voor dergelijke gevallen van omzetverlies door langdurige wegwerkzaamheden aan provinciale wegen. Daarnaast lijkt ons de noodoproep van de betreffende ondernemer niet onredelijk. Met het stellen van schriftelijke vragen verwachten we helderheid zowel voor ons zelf als Statenfractie als ook voor de betreffende ondernemer'', aldus Statenlid Martin Schuurman.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie