Ontvoerders Hannah veel meer op kerfstok

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De twee vermeende ontvoerders en misbruikers van het 7-jarig meisje Hannah uit Ede worden door het openbaar ministerie ervan beschuldigd ook een lange reeks andere ernstige misdrijven op hun kerfstok te hebben. Dit bleek tijdens een zogenoemde regiezitting bij de rechtbank in Arnhem.

Het duo, een 28-jarige Amersfoorter en zijn even oude kompaan zonder vast adres, namen het meisje in april dit jaar mee vanaf de Batenstein in de wijk Veldhuizen. Het slachtoffertje werd na een grootschalig onderzoek gevonden op een recreatieterrein in Brielle. Hannah maakte het naar omstandigheden redelijk goed. De politie kon het tweetal op het terrein arresteren.

Tasjesroven

Tijdens een eerdere zitting kwam naar voren dat de mannen eveneens verdacht worden van tasjesroven in Barneveld en Huizen. Maar in een nieuwe dagvaarding legde de officier van justitie nog meer beschuldigingen aan het adres van de twee op tafel. Zo pleegde het duo onder meer in Hoevelaken, in Zeist en in Driebergen diefstallen met geweld. Een van hen zou bovendien in Nijkerk ongeveer tweehonderd kinderpornografische afbeeldingen in bezit hebben gehad. Ook munitiebezit kan een verdachte op zijn conto bijschrijven, stelt het openbaar ministerie.

De rechtbank heeft besloten om alsnog een aantal getuigen op te roepen. Zo zullen enkele gedragsdeskundigen en de artsen die het meisje na de ontvoering hebben behandeld worden gehoord door de rechter-commissaris. Bovendien gaan de twee verdachten getuigen in elkaars zaak.

In december staat nog een pro-forma zitting gepland. De inhoudelijke behandeling gebeurt waarschijnlijk begin volgend jaar. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie