Acties Scouting Lunteren levert 2200 euro op

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De actiedag, die Scouting Lunteren zaterdag hield om geld in te zamelen voor de nieuwbouw van het afgebrande clubhuis, is een succes te noemen. Op Het Nieuwe Erf was het van 10.00 tot 15.00 uur druk en aan het eind van de dag was de vereniging 2200 euro rijker, een begin voor de herbouw van het afgebrande scoutinghuis aan de Boslaan.

Veel mensen liepen, na de wekelijkse boodschappen, even over de rommelmarkt. Daarbij konden ze genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers, terwijl hun auto gewassen werd. Bovendien waren er echte scoutingactiviteiten: op een houtvuur werden stokbroodjes gebakken, kinderen konden meedoen aan een vossenjacht en met hout en touw bouwden de oudste leden een heuse familieschommel.

Tegelwand

Het bedrag is een mooie opsteker voor de Scoutinggroep met voornamelijk leden uit Barneveld en Lunteren, maar helaas nog niet genoeg om een nieuw gebouw te financieren. Daarom werd tijdens de actiedag ook begonnen met een nieuwe actie. Scouting Lunteren verkoopt, in samenwerking met de Wageningse kunstenares Frouwien Soenveld, tegels voor een speciale tegelwand in het nieuwe pand.

Brigitta Rosendal, die de actie organiseert, legt uit: ,,In Het Houten Hes, dat op 30 april afbrandde, hadden we een tegelwand die een prominente plaats innam in het gebouw. Deze tegels werden in 1989 verkocht tijdens de bouw. Op deze tegels prijkten afbeeldingen van bedrijven en particulieren die de Scoutinggroep een warm hart toe droegen. Helaas ging bij de brand deze tegelwand grotendeels verloren. Wel ontstond direct het idee om in het nieuwe clubhuis weer een tegelwand te maken.''

Soenveld zal, net als in 1989, deze tegels vervaardigen van klei. Bedrijfslogo’s en andere afbeeldingen kunnen door de kunstenares op de tegels worden gezet, zodat een mooi tegeltableau ontstaat. Voor bedrijven de ideale manier om blijvend te adverteren. De tegels worden aangeboden in drie verschillende formaten: 20x10, 20x20 en 20x30 centimeter. De prijzen bedragen respectievelijk 75, 150 en 275 euro. Bedrijven en particulieren die de Scouts uit de omgeving van Lunteren en Barneveld een warm hart toedragen en een tegel voor de tegelwand in Het Houten Hes willen kopen, kunnen contact opnemen met Brigitta Rosendal: 0342-415827 (na 16:30 uur) of tegelactie@scoutinglunteren.nl.

foto's:

Activiteiten voor het nieuwe scoutinggebouw die zaterdag plaats hadden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie