'Buurtwacht' roept op tot samenwerking in Rietkampen

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De zogenoemde 'Buurtwacht' in de wijk Rietkampen heeft een formulier bij een aantal bewoners in de bus gedaan met een oproep tot samenwerking om de overlast van een groepje jongeren tegen te gaan.

,,Wij willen allen rustig en vredig naast elkaar wonen. Helaas is de rust verstoord en wordt onze buurt steeds onveiliger en geterroriseerd door groepen jongeren die soms samenwerken'', aldus de schrijver van het A-viertje.

De inwoners somt daar op wat er de laatste maand gebeurd zou zijn: bedreigingen en intimidaties tegen moeders in de speeltuintjes; spiegels van auto's getrapt; raam van een auto ingegooid en banden van een auto lek gestoken; plantenbakken van balkon verwijderd en op auto's gegooid; fiets gestolen uit een voortuin; vuilnisbak weggehaald en ondersteboven gegooid voor de deur van een woning; ramen ingegooid bij twee woningen; onruststoker aangehouden en overgedragen aan de politie; levensbedreigingen aan moeder met kind op de arm; arrestatie van een jongere.

,,Vermoedelijk is de lijst veel langer, maar wij weten als buren ook niet altijd wat er is gebeurd en denken dan dat het wel meevalt. Deze jongeren komen onder meer uit de wijken Veldhuizen, Maandereng en een enkeling uit de Rietkampen. Ze gebruiken 'verkenners' om te kijken wat politie en buurtbewoners aan het doen zijn. Hieruit valt te concluderen dat we niet te doen hebben met kwajongens, maar met jongeren die het behaagt onrust te stoken en mensen te terroriseren.''

De buurtwachter stelt voor om één buurtgemeenschap te vormen en te laten zien ,,dat dit niet ongestoord kan.'' Een aantal zaken worden voorgesteld: de omgeving in de gaten houden door iedereen; onrechtmatigheden melden bij de wijkagent; strafbare feiten direct via 112 aan de politie doorgeven; niet alleen optreden, maar samen; elkaar bereikbaarheid doorspelen; via de mail en een site elkaar informeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie