Ede Transparant trekt stekker uit lokale partij

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De bestuursleden van Ede Transparant hebben de stekker er per 1 juli van dit jaar uit getrokken. Deze lokale politieke partij werd in 2005 opgericht (in de voetsporen van Nederland Transparant) en behaalde géén zetel tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad in Ede van 2006.

,,Door veel factoren is het ons helaas niet gelukt om 'know how' van de organisatie te vergroten, zodat de vereniging Ede Transparant door kon gaan met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezing op 3 maart 2010. Het bestuur heeft er alles aangedaan om Ede Transparant op de rails te houden, maar ook deze poging lukte niet. Dat was toch wel even slikken'', legt bestuursvoorzitter Jim van Batenburg uit.

De 'vele factoren' blijken concreet ,,gebrek aan mensen en het financiële plaatje'' te zijn. ,,Ik moest er zelf veel geld in stoppen, maar dat kun je niet blijven ophoesten'', verklaart Van Batenburg. Overige medewerkers van de partij waren onder anderen: Herman van Scherrenburg, Roel den Dulk, Pieter Hornstra, Sander van Leeuwen, Mary den Dulk, Byron den Dulk, Alex van Oldenburg, Gertjan van Kruistum en Elmar Donker. ,,Wij hebben toch al die jaren veel werk verzet voor de samenleving. Enkelen van onze organisatie hebben zich aangesloten bij een andere bestaande partij, omdat de programma's héél dichtbij elkaar liggen. We gaan verder om onze visie en missie uit te dragen'', aldus de Edese voorzitter.

Stellingname

Van Batenburg wijst op activiteiten als een tekenwedstrijd, Koninginnedag, EHBO, het Kinderdorp en meerijden in een optocht. Verder legde de partij volgens de Edenaar veel het oor te luisteren. Duidelijke politiek stellingname ventileren in de openbaarheid, als insprekers bij commissies en de raadsvergaderingen kwam er niet van, omdat het werk volgens de fractievoorzitter teveel neer kwam op enkele personen.

,,Wij willen een sociale samenleving en leefbaarheid in dorpen, wijken en buurten bevorderen. Er zijn geen drempels maar mogelijkheden voor een ieder. Wij willen proberen zekerheid te geven door te bezuinigen op overheidsinstellingen om zo ook de hardnekkige bureaucratie op te ruimen en de burger die zekerheid te geven, dat niet de samenleving daar dupe van wordt. Het tegengaan van ongeoorloofde belangenverstrengeling in het publieke en private sector vinden we ook belangrijk'', aldus Van Batenburg.

D66

Van Batenburg is inmiddels lid geworden van D66. De Edenaar hoopt op een verkiesbare plek op de lokale lijst te komen van deze partij. ,,Daarover ben ik nog in gesprek'', zegt hij. ,,De programma's van deze partij en van Transparant Ede liggen dicht bij elkaar...''

archieffoto:

Jim van Batenburg (rechts) en Herman van Scherrenburg in 2005 , toen nog met volle moed voor het raadhuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie