‘Hobbel Cees?’

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het is zaterdag weer Wereldierendag. Gaan we onze geen-, twee-, drie- en viervoeters weer eens lekker verwennen.

Om er toch eens over na te denken, voor mij geen vlees die dag. Ik heb sowieso niet zo gek veel met vlees, wanneer het ook zo op vlees lijkt. Een carbonade mogen sommigen dan misschien lekker vinden, dat stuk bot staat me tegen. Om over het kluiven van ledematen van gevogelte helemaal maar niet te spreken. Nee, gewoon een kroket, of een fricadel. Dat ziet er tenminste aantrekkelijk, en betrouwbaar uit. Een langwerpig rond ding, zonder pootjes. Allemaal hetzelfde formaat, dus dat moet wel zuiver zijn.

Want er wordt wat afgerotzooid in de vleeswereld. Laten we maar gewoon man en paard noemen. Neem nou dat paard van Edward Gal, en daarbij wil ik deze succesvolle ruiter geen schuldgevoel aanpraten. Maar er wordt toch een loopje genomen met het gezonde verstand van dat beest. Of vindt u het normaal hoe dit dier zich door die zandbak manoeuvreert? Daar moet toch een flinke scheut White Horse in gegooid zijn. En het wordt nota bene ook nog door onze éigen burgemeester, de man met de halsband, gehonoreerd met de titel ‘sportman van het jaar in Ede’. Hoewel die krat appels natuurlijk een hit was.

Ik moet er toch niet aan denken bij het winkelen ooit een biefstukje van een dressuurpaard in de maag gesplitst te krijgen. De schuinsmarcheerder!

Geef mijn portie maar aan Fikkie.

Henny Jansen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie