'Dickens' kerstmarkt in Bennekom krijgt vervolg

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Leden van een speciale Bennekomse kerstcommissie zetten in 2009 weer de schouders onder een grote kerstmarkt 'in Dickens' sfeer'. Dit ,,gezellige evenement'' wordt gehouden op vrijdag 18 en zaterdag 19 december in het centrum van Bennekom.

,,Het organiseren van leuke activiteiten en evenementen, daar zijn we in Bennekom goed in. De Midlentedag (mei) en de Vlegeldag tijdens de Heideweek (augustus) zijn jaarlijks regelrechte toppers die veel publiek trekken. Ook uit de regio'', verklaart secretaris Gerard Buizer.

Deze tweedaagse kerstmarkt in Dickenssfeer wordt een week voor kerstmis op vrijdag en zaterdag gehouden. ,,Geen kermisachtige taferelen en kitsch, maar stijl, sfeer en traditie typeren de Bennekomse kerstmarkt. Daarom is het ook zo´n groot succes. De editie van 2009 belooft groter te worden dan ooit. Veel deelnemers hebben zich al gemeld.''

Het thema ´Dickens´ is niet voor niets gekozen. De Engels auteur Charles Dickens (1812-1870) werd wereldberoemd met zijn kerstverhalen, waarvan er ook vele zijn verfilmd. Zijn thema's sociale onrechtvaardigheid, hypocrisie, vreedzaamheid, liefde en vrede, sluiten naadloos aan op de kerstgedachte.

Vuurkorven en glühwein

In het centrum slingeren die twee dagen de kramen zich door de Dorpsstraat en ook op het Kerkplein staan ze opgesteld. Alles wat te koop wordt aangeboden heeft een directe relatie met de kerstperiode. Alles wat verder zo typisch bij Kerstmis hoort, is aanwezig. Dat betekent houten huisjes, kerstbomen, kerstgroen, kerstballen, vuurkorven, glühwein en veel kaarslicht. ,,En sneeuw? Die garantie is niet te geven, hoewel…Tijdens de kerstmarkt 'sneeuwt' het in Bennekom. Dat verzekeren we u.''

Maar er is meer te beleven. Kerstkoren geven acte de présence en ensembles spelen kerstmuziek. Speciaal voor de jeugd zijn er activiteiten. Ook creatieve inwoners uit de regio kunnen een kraam huren en bezoekers ideeën aanreiken op het gebied van versiering en sfeer. Bovendien stelt de organisatie gratis ruimte beschikbaar aan instellingen en verenigingen met een ideële achtergrond. Bedrijven die deel willen nemen zijn ook welkom. Zij betalen ,,een zeer redelijk bedrag aan kraamhuur''.

Voor informatie en inschrijven: Gerard Buizer, telefoon: 0318-430375, e-mail: info@bouwadviesbureaubuizer.nl .

foto's:

Scenes van de vorige Dickens' kerstmarkt in Bennekom.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie