Oude verhalen ophalen bij Down Town

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Samen met Eric Singerling van Café Premier aan de Nieuwe Stationsstraat 19 organiseert Gerritsen de reünie op zondag 25 oktober in Premier. ,,De kaartjes kosten vijf euro en kun je alleen in de voorverkoop bij Premier kopen. Op is op.” Down Town was eind 1982 iets nieuws in Ede. De disco was gevestigd onder de Maanderpoort. Nu is op die plek een poolcentrum gevestigd.

EDE - Jan Gerritsen is voor vele Edenaren nu nog het gezicht van de voormalige discotheek Down Town, die al heel wat jaartjes geleden de poorten sloot. Gerritsen liep vorige week in het dorp toen iemand hem zittend in een rolstoel aansprak en zei: ,,Ik heb gelezen dat er een reünie komt van Down Town. Ik zal er bij zijn. De reünie leeft.”

Je moest om in Down Town te komen met een trapje naar beneden, waar je in een halletje werd opgewacht door een uitsmijter. Binnen gekomen kon er gedanst, geswingd en natuurlijk ook een drankje worden genuttigd. Down Town was heel vooruitstrevend. Veel bekende Nederlandse zangers traden er op. Voorbeelden waren André Hazes en Marco Borsato, die toen nog niet zo bekend waren. Ook buitenlandse artiesten als The Fortunes en The Platters traden in Down Town op.

Veel liefdes bloeiden op in de Edese disco, ook veel relaties werden er verbroken. Lief en leed werd er gedeeld. In 1997 was het over en uit voor de disco. Veel veertigers en vijftiger hebben nog altijd veel goede herinneringen aan de Down Town-tijd. Zeker voor hen is het een goed bericht, dat er een reünie van die ‘goede oude tijd’ op stapel staat. Al eerder spraken Gerritsen en Singerling er over om een reünie te organiseren in Café Premier. ,,Toen hadden we alleen de benedenverdieping, die voor een reünie te klein is.”

Sinds mei 2009 heeft Premier er een bovenverdieping bij en staat niets meer in de weg een reünie voor Down Town te organiseren. ,,Ik zei tegen Jan nu is het de tijd om de reünie van Down Town te gaan houden. Het leek Jan hartstikke leuk. Ook waren onder het oud-personeel heel wat mensen, die dat wilden. Daarom stellen we Café Premier daarvoor beschikbaar, “ aldus Singerling.

Bijvoorbeeld Erik Brinkman, Frank van Bockhoven, Ruud Dik en Marjan van Dam zullen hun neus zullen hun neus laten zien. De reünie begint ‘s middags al om drie uur. ,,We verkopen kaartjes om het onder controle te kunnen houden. We verkopen alleen kaarten aan het uitgaanspubliek, dat vroeger ook in Down Town kwam De oude garde moet er echt aanwezig zijn.”

‘Hier zat ik op te wachten. Ik ben er zeker bij en zet het vast in mijn agenda. Down Town, we missen het nog elke week’ en ‘ja was een gezellige tijd vooral met de live bandjes en de heerlijke cocktails/ shotjes’ zijn reacties op internet over de reünie. Twintigers zijn tijdens de reünie niet welkom. Down Town-publiek is geen specifiek publiek, vindt Gerritsen. ,,Veertigplussers, van alles.”

Vroegere diskjockeys als Cees Veerling, Paul van der Drift en Freek Steenvoorden zullen als vanouds achter de draaitafel voor ‘lekkere’ muziek zorgen. ,,De periode van Down Town is een tijd waaraan heel veel mensen heel veel plezier aan hebben gehad. Het was een gigantische leuke tijd. Een tijd waar qua agressie ook bijna niets gebeurde. Als er wat was, zaten we er meteen bovenop,” herinnert Gerritsen zich.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie