Zeldzame thuisnederlaag Bennekom

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De laatste nederlaag op het eigen kunstgras dateerde van het begin van het jaar. Toen nam SDC Putten de punten mee. Zaterdag zorgde HSV Hoek voor één van de zeldzame Bennekomse 'nullen' op eigen sportpark: 2-3.

Zeker de eerste helft speelde Bennekom goed. Tom Verhaar en Martin van Eck hadden mogelijkheden op de 1-0. Uit een halve kans scoorde Hoessein Bouzambou de 0-1. Daarna had Leon Koopman nog dé kans op de gelijkmaker, maar mikte over. Koopman kreeg nog geel, omdat hij protesteerde voor een handbal van Hoek in de eigen 16 meter, waarvoor niet gefloten werd.

Uit de eerste de beste aanval in het tweede bedrijf, bracht opnieuw Bouzambou Hoek op 0-2. Lennart van de Peppel verzuimde vervolgens de spanning terug te brengen. Een minuut of twintig voor tijd leek Regilio Pinas het duel definitief te beslissen. Via eerst Henk van Essen en tien minuten voor tijd invaller Wouter Meijs kwam Bennekom terug tot 2-3.

De tweede gele kaart van Koopman werkte niet mee om nog een puntje te pakken. De Bennekommers claimden na een overtreding op Henk van Essen nogmaals een strafschop, maar kregen opnieuw nul op hun rekest.