Al weer derde verliespartij Blauw Geel '55

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel '55 lijkt dit seizoen te spelen voor een plaats in de middenmoot. Had iedereen de Edenaren een thuisvoordeel toegedicht, omdat de ploeg op kunstgras speelt. In de praktijk blijkt daar niet veel van. Tegen Zwart Wit '63 behaalde de equipe van trainer Martin Laamers al weer de tweede nederlaag op eigen bodem: 0-2.

De verwachtingen bij de Blauwgelers waren een stuk groter dan vorig seizoen. Zeker omdat de jongeren een jaartje ouder zijn en Berry van den Brandhof op het oude nest is teruggekeerd. Op de zege van Zwart Wit viel niets af te dingen. In de beginfase ging een vrije schop van Dick Hoefakker hoog over. Het bleek symptomatisch te zijn voor de rest van de middag voor de Edenaren. Uit het niets en door onoplettendheid in de defensie van Blauw Geel opende Zwart Wit in de twintigste minuut de score: 0-1.

Voor de rust had Blauw Geel een paar aardige kansen via Mark van de Weerd, Danny Burgerhoudt en Berry van den Brandhof. In de tweede helft werd meteen een schot van Simon Kooiman fantastisch gestopt. In de 70e minuut kwam bij de zwart witten Michael Wouters in de ploeg. Dat optreden duurde slechts vijf minuten. In die korte tijd scoorde Wouters bij het eerste balcontact 0-2. Vlak daarop viel hij geblesseerd uit.

Doelpunten: Bart Mous 0-1; Michael Wouters 0-2