FC Jeugd ruim aan kop in vijfde klasse

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - FC Jeugd verloor dit seizoen nog geen punt en ook in de vijfde wedstrijd van het seizoen werd een overtuigende overwinning geboekt. In Arnhem werd het liefst 2-6 voor FC Jeugd tegen Elsweide. De nummers twee Ewijk en Echteld volgen nu al op vijf punten van de koploper.

,,Het collectief wordt met de week sterker", vond trainer Henk Sanders van FC Jeugd. De oefenmeester zag dat zijn ploeg voor rust afstand had moeten nemen van Elsweide. Via Ali Öztürk kwam FC Jeugd op 0-1. Murat Özkaya verdubbelde de stand en net voor rust deed Elsweide via Edwin van de Burgt iets terug.

Na de thee was FC Jeugd heer en meester in Arnhem. Via Mohammed Akdeniz en een mooie volley van Murat Özkaya liepen de Edenaren uit naar 1-4. De 1-5 was van de in vorm zijn Kemal Kandemir. Daarna wist Koray Usar iets terug te doen voor Elsweide. Doelman Adem Durmus pakte bij 2-5 een strafschop en voorkwam zo een derde tegentreffer. Cafer Bekar, meegenomen uit het tweede van FC Jeugd door een blessure van Murat Sariusta, scoorde de 2-6.

Met nog drie wedstrijden in de eerste periode te gaan, is de voorsprong voor FC Jeugd op de naaste belagers vijf punten. Een periodetitel voor de Edenaren lijkt dus in de maak.