Fortissimo herstelt zich tegen VDZ

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Fortissimo-trainer Marco Rou was na afloop van de wedstrijd tegen VDZ dik tevreden met zijn ploeg. Na de 7-0 nederlaag van een week eerder tegen Arnhemse Boys zag Rou weer een eenheid. ,,Er had meer ingezeten, maar met het collectief ben ik erg blij."

Fortissimo kwam al in de tweede minuut van de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Bart Buitenhuis. Nummer twee VDZ liet het er niet bij zitten en kwam drie minuten daarna op gelijke hoogte door Tijs Bergevoet. Kamal Bendadi kreeg voor de Edese thuisploeg twee goede mogelijkheden. Hij zag onder andere een inzet van de lijn worden gehaald.

Na rust ontspon zich een alleraardigst duel waarin de Arnhemmers het initiatief grepen. Victor Eemnes bracht VDZ op voorsprong. Fortissimo trachtte daarna om terug te komen in de wedstrijd. Een indraaiende vrije trap van Jeffrey Krijbolder leverde de sleutel tot een punt. De bal vond het hoofd van Mike de Wit, die de 2-2 binnenkopte.

,,Daarna zijn we nog beter geweest in de slotfase. Na een gesprek afgelopen week over de wedstrijd tegen Arnhemse Boys, staan alle neuzen weer de zelfde kant op. We werken in de subtop in de luwte, dat bevalt. Als we goed gaan voetballen, dan gaan we prijzen pakken", aldus Rou.