Periodetitel komt in zicht voor Edesche Boys

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Koploper Edesche Boys mag gaan dromen van de eerste prijs van het seizoen. In de uiterst lastige uitwedstrijd tegen RKSV Driel wonnen de mannen van trainer Etienne Jansen hun vijfde competitieduel. Met nog drie duels in de eerste periode te gaan, wil de trainer zeker voor de periodetitel gaan.

,,Het was een hoogstaande wedstrijd waarin we erg goed speelden", vond trainer Jansen na de wedstrijd. Na een half uur kwamen de Edenaren op voorsprong in Driel. Ilias El Aarrass, in de aanval voor de geblesseerde Stefan Jansen, bediende Lion Pol die voor 0-1 tekende. Net voor rust buitte Driel het overwicht uit via de gelijkmaker van Jeroen Peters.

,,Na rust kon het alle kanten op. Wij hadden al een aantal goede kansen gemist en Driel miste een grote kans voor open goal", analyseerde Jansen. De volle winst kon mee naar Ede na een actie van Dave Pol. De jongeling brak door en werd in het strafschopgebied neergelegd. Jamal Hamdaoui benutte de strafschop: 1-2.

,,Het is niet reëel om te zeggen dat we niet voor de periodetitel gaan. Ik wil altijd prijzen pakken", vindt Jansen. Met twee thuiswedstrijden en een uitwedstrijd voor de boeg zou Edesche Boys zomaar de verrassing van de eerste periode kunnen worden.